L'Ajuntament de Xàbia es prepara per a l'època de fortes pluges

22 sep 2011 La Policia traslladarà als col·legis les alertes decretades per Emergències

El regidor de Seguretat Ciutadana de Xàbia, Juan Ortolá, va mantenir ahir a la vesprada una reunió amb tots els cossos de seguretat i col·lectius de voluntaris per a planificar i coordinar les seues funcions de cara a un possible episodi de pluges torrencials. Com explica l'edil, les altes temperatures que s'estan registrant durant aquest mes de setembre i el fet que el mar estiga en aquestes dates a 26 graus són factors de risc que poden derivar en una gota freda. Per açò, s'han coordinat amb el departament de Medi ambient i Serveis per a realitzar una neteja immediata dels claveguerams de les zones més propenses a la inundació, com són les Avingudes de la Fontana, Llibertat i els carrers Niça o Santíssim Crist del Mar. Aquests ja s'havien esbrossat però ara seran repassats per a retirar les fulles caduques que s'estan apilant en els últims dies.
Així mateix, s'ha preparat una relació de les lleres de barrancs i ponts que precisen neteja, el que es farà aquests dies, i plantejat problemes que cal solucionar el més prompte possible com és l'excés de canyar i la grandària d'alguns exemplars d'eucaliptus que hi ha en el llit del riu Gorgos i que podrien bloquejar els ponts en cas de ser arrancats pel corrent.
La presa de contacte, a la qual van assistir els comandaments de la Policia Local, Guàrdia Civil, Consorci Provincial de Bombers, Creu Roja, Protecció Civil i Bombers Voluntaris de Balcón al Mar, va servir també per a repassar les tasques que encomana a cada col·lectiu el Pla d'Emergències del municipi, la millor forma de coordinar-se i els recursos externs amb els quals pot explicar el municipi en cas de necessitat.
Com a novetat, l'Ajuntament de Xàbia ha decidit traslladar immediatament a tots els col·legis, guarderies i centres educatius els avisos i alertes taronges que decrete Emergències davant el risc per fortes pluges, perquè així puguen planificar accions preventives. També es prepara un fullet amb totes les recomanacions en cas de tempestes i inundacions que es facilitaran als pares de l'alumnat i a nivell general, es repartiran entre la població uns tríptics amb totes les indicacions.
El regidor de Seguretat ha incidit que amb aquest tipus d'accions no es vol alarmar a la societat, però sí col·laborar que estiga correctament informada sobre com reaccionar si es troben davant una situació difícil.