Creu Roja inicia tres jornades dedicades a la promoció de la salut

21 sep 2011 La trobada de Xàbia mobilitza a nombrosos voluntaris i professionals

L'alcalde en funcions, Juan Ortolá, ha inaugurat aquest matí la segona Trobada per a la Salut que ofereix l'assemblea local de Creu Roja a estudiants i ciutadania en general amb la intenció d'inculcar hàbits saludables. Avui han passat per les carpes de Seguretat Vial, Alimentació, Sexualitat, Conductes Addictives i Igualtat els alumnes dels col·legis Arenal, Lady Elisabeth School i IES número 1. En un recinte habilitat en la plaça enfront del Conservatori, els xiquets i joves també han participat en el taller “Estimat” dirigit per la psicòloga i voluntària de Creu Roja Sefa Mulet i han pogut gaudir d'un esmorzar saludable oferit pels comerços de Xàbia Històrica. Així mateix, han rebut com a regal una pràctica borsa tèrmica patrocinada per la regidoria de Sanitat i la Policlínica Cume.
En els parlaments d'obertura de la jornada, el president de Creu Roja Xàbia, José Luis Doménech, ha destacat els reptes que compleix l'assemblea amb aquesta activitat, com són cooperar que s'adopten hàbits saludables, acostar-se a les persones i implicar al màxim de col·lectius, la qual cosa s'ha aconseguit amb la participació d'associacions com les Mestresses de casa, l'associació de Jubilats, el Grup de Danses Portitxol o la Comissió de Festes del Loreto.
Per la seua banda, la coordinadora del Centre Salut, María José Mulet, ha incidit en el paper del voluntari, vertader actiu de Creu Roja i “amb una solidaritat i capacitat de treball del que aquesta trobada és un magnífic exemple”.
La directora general de Salut Pública, María Ángeles Jerez, ha recordat que la salut no està dins dels ambulatoris, sinó que deu estar “en la població i en els seus hàbits”, per la qual cosa la trobada de Xàbia és una acció important per a aconseguir una societat saludable.
La vicepresidenta provincial, Toñi Sebastià, ha excusat la presència del president provincial, Emilio Bascuñana, i agraït la implicació dels voluntaris i molts col·laboradors en l'organització d'aquesta trobada per la salut. Sebastià ha afirmat que per a Creu Roja la sanitat és molt important, ja que també és la porta d'accés a moltes cases en les quals es poden detectar altres problemes.
Ha tancat l'acte l'alcalde en funcions Juan Ortolá, qui ha felicitat a Creu Roja pel seu paper en la prevenció de conductes addictives, sexe irresponsable i altres problemes greus presents en la societat com la violència contra les dones. Ortolá ha posat en relleu que, encara que la salut és una responsabilitat personal, la societat i les administracions cada vegada estan prenent un paper més actiu i sensible en la promoció dels hàbits saludables, per la qual cosa activitats com la qual desenvolupa aquests dies l'ONG a Xàbia són un exemple a seguir.
Entre els assistents a la inauguració assenyalar la presència dels vicepresidents provincials de Creu Roja, Toñi Sebastià i Javier Mayoral i el director gerent del departament de salut de Dénia, Ángel Gimenez. També han estat els regidors Tere Bisquert, Empar Bolufer, Juan Luis Cardona, Doris Courcelles i Antonio Miragall, el jutge de pau de Xàbia, Gabriel Sapena, el president de Creu Roja a Dénia, Quique Sastre, i representants de les forces de seguretat.

Programa
Les jornades es perllongaran fins al divendres en horari de matí i vesprada, franja horària destinada a les activitats pensades per al públic en general. Avui hi haurà una animació esportiva a càrrec de Dani Buche, una xarra col·loqui sobre el cos i les seues cures i una actuació del Grup de Danses Portitxol.
Demà dijous, el programa es dirigeix als joves amb un taller de risoterapia, una xarrada sobre seguretat vial i una discomóvil saludable amb xopets sense alcohol. L'últim dia, el programa està pensat per a tota la família, amb un concurs entre pares i fills i una xarrada sobre sexualitat. Com a tancament s'escenificarà el sainet “Si jo fora ric”, a càrrec de la Comissió de Festes Mare de Déu del Loreto.
Durant totes les vesprades hi haurà aperitius oferits per les Mestresses de casa, l'associació de Jubilats i el Grup de Danses Portitxol.