L'Ajuntament de Xàbia reactiva el Consell de Turisme

20 sep 2011 L'òrgan assessor elaborarà un pla d'actuació anual amb els objectius en matèria turística

El regidor de Turisme de Xàbia, Antonio Miragall, ha reunit aquesta setmana a empresaris del sector per a mostrar-los el seu interès a reactivar el Consell de Turisme, que no s'ha convocat des de l'any 2008, i recuperar el diàleg i els contactes necessaris perquè l'Administració i els professionals treballen units per l'objectiu compartit d'oferir un producte atractiu i el més competitiu possible. El regidor ha mostrat la seua il·lusió i ganes per reprendre el treball que va iniciar l'ara alcalde, José Chulvi, quan va exercir aquesta regidoria.
Miragall va explicar que el Consell de Turisme tindrà la seua primera convocatòria oficial en el mes de novembre, ja que abans deuen ser aprovats pel Ple uns canvis en els seus estatuts que ho dotaran de “més agilitat i operativitat”. No obstant açò, el regidor ha volgut mantenir ja un contacte amb els empresaris turístics per a conèixer de primera mà les percepcions de com es troba el sector, valorar la temporada estival i avançar-los la forma en què s'ha previst treballar aquesta legislatura. En aquest sentit, Miragall ha indicat que la principal funció del Consell de Turisme serà elaborar un pla d'actuació anual amb tots els objectius definits a complir, així com totes aquelles accions que siguen necessàries per a aconseguir-los.
El Consell de Turisme és el màxim òrgan de participació en la programació i control de la política turística de Xàbia. Té caràcter assessor, consultiu i dinamitzador de totes aquelles activitats encaminades a incrementar la demanda turística i millorar la imatge de Xàbia i la qualitat de la seua oferta. Així mateix, s'erigeix com a plataforma i fòrum d'anàlisi, debat i seguiment de la situació turística en el municipi.
Segons indiquen des del departament, s'organitzarà en una comissió permanent, amb representants polítics, consellers no polítics, un tècnic local de turisme i representants de l'Agenda 21, Patronat Provincial de Turisme i Agència Valenciana de Turisme, així com d'aquelles associacions relacionades amb el sector i tots aquells gremis que, sense estar associats, estiguen directament relacionats com poden ser els hotelers, propietaris de càmpings o apartaments turístics, rent a cars o agències de viatges. En aquesta comissió s'organitzaran grups de treball sectorials. Les actes d'aquestes reunions es remetran a tots els empresaris turístics que ho desitgen.