El Tapeo fa un pas en la seua 5ª edició amb més stands i el seu trasllat a la plaça de la Constitució

20 sep 2011 Les jornades gastronòmiques en el Centre Històric de Xàbia se celebren el cap de setmana de l'1 i 2 d'octubre

L'Associació d'Empresaris Xàbia Històrica ha presentat aquest matí la 5ª edició de la degustació de tapes, un esdeveniment que ja s'ha convertit en un clàssic entre els ciutadans i molts visitants i que enguany se celebrarà el cap de setmana de l'1 i 2 d'octubre. Com ha explicat el president dels comerciants, Sisco Vallés, vist que en cada edició han pujat les xifres de públic i consumicions, enguany s'ha apostat per fer un pas més i potenciar el "tapeo" amb més stands i un nou emplaçament: la plaça de la Constitució. Aquest lloc, més ampli i pla, permetrà col·locar més mobiliari per a la gent que necessite asseure's. Així mateix, es compta amb l'opció d'aparcar en el mateix lloc, en el pàrquing subterrani, i s'instal·laran condícies mòbils per a donar servei als assistents.
Una altra de les novetats significatives és la col·laboració d'altres associacions empresarials del municipi. Participen locals hostalers de Duanes del Mar i de l'Associació de Restauradors (ARX), la qual cosa ha sigut valorada per Vallés com el primer pas d'una etapa en la qual esperen repetir les col·laboracions entre tots.
En total participen 24 establiments, segons ha detallat Jaime Ortuño, i són el Bar José, Bar Mercat, Bar Montgó, Celler Miguel, Cafè d’Art, Cambalache, El Descorche, El Salaito, L’Embruix, És Tapa Tu, Indi Costa, La Musa, La Rebotiga, La Rebotiga, La Tasqueta del Mercat, Lizarrán, el Mercat Municipal, el Palau, Fleca Pilar, Pastisseria Diego, Vins i Viandes, Jo Sisé Cafè, Palau Club i La Llum, aquests dos últims amb cocktails per a les nits. La qualitat i varietat de les tapes està assegurada i el seu preu (1’25 euros) es manté respecte a l'any passat.
Un altre dels representants dels empresaris del Centre Històric, Juan Planelles, ha apuntat un altre dels avanços d'aquesta cinquena mostra; la substitució de gots i copes de plàstic per utensilis de cristall, la qual cosa evitarà la brutícia de generen els d'un sol ús i permetrà als assistents portar-se un record de l'esdeveniment. Juntament amb els coberts, es podrà adquirir un saquet que es penja en el coll per a portar-ho còmodament.
El regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, ha felicitat a l'associació pel treball que realitzen per a consolidar el Centre Històric com a lloc gastronòmic i pel pas que suposa incorporar a restaurants del port, de la ARX i al Mercat Municipal, així com resituar el "tapeo" en un lloc més còmode. “El "tapeo" ja està molt assentat però enguany segur que amb tanta participació és més espectacular si cap” ha considerat l'edil.
Cardona ha incidit en la programació complementària al "tapeo", amb actuacions musicals durant tot el dia a càrrec de grups locals com Xirimitab’s Sax Expres, Xàbia Rock Academy, Cristóbal Cholbi i la Discomóvil de Paquitus DJ i convidats. També hi haurà castell inflables i nombroses activitats d'animació infantil com a tallers. I es prepara una sorpresa amb col·laboració de Vicente Domenech, de Xàbia Meravellosa.
L'organització ha volgut mostrar el seu agraïment públic als sponsors que, malgrat les dificultats econòmiques, han mantingut el seu suport al event de Xàbia.