Vicente Solbes i Alicia Margalejo guanyen la 1ª BTT de Xàbia

19 sep 2011 José Antonio García, millor corredor local

Més de 150 esportistes van participar ahir en la 1ª Marxa BTT (Bicicleta Tot Terrè) de Xàbia. La ruta, preparada per l'Associació Esportiva Xàbia Biker’s va combinar tècnica, pujades exigents i trialeres complicades per les sendes del Gurugú i la Teulería, en la zona forestal de la Granadella. Acompanyats d'una sufocant calor, els ciclistes van recórrer els 30 quilòmetres de dur recorregut fins a arribar a meta, instal·lada en l'Avinguda Jaume I. El vencedor absolut de la prova va ser Vicente Solbes, del Club Ciclista Polop, qui va entrar un segon escàs abans d'Aaron Villegas, del SolyBike cycling in the Costa Blanca, tots dos amb un temps d'una hora i 41 minuts. Dos minuts després, va entrar el tercer classificat, Dani Cepa, del Club Ciclista Portal de la Marina. Van completar la llista dels deu primers Emilio García, Abraham Collado, Moisés Espinós, José Antonio García, José Miguel Baldó, Francesc Pascual i Joan Fran Crespo.
Quant a dones, va vèncer Alicia Margalejo del club amfitrió Xàbia Bikers mentre que Guiomar Ramírez-Montesinos, del club Gurugú Xàbia, va quedar segona.
La classificació de locals la va liderar José Antonio García, de Portal de la Marina, seguit de José Miguel Baldó i Alfons Padilla, tots dos independents. La quarta plaça va ser per a Batit Ros.
L'organització també va lliurar trofeus al club amb major representació, el BTT Bernia; a l'arribat de més lluny, el Casa Modest de La Vila, al corredor més jove i al més veterà. Els encarregats de lliurar els trofeus van ser el regidor d'Esports, Juan Luis Cardona, i el president de Xàbia Bikers, Martin Stadlhofer.
Des de la regidoria d'Esports s'ha destacat la grandíssima participació aconseguida en aquesta prova que s'estrenava en el municipi i felicitat al club Xàbia Biker’s pel gran treball exercit en l'organització. No en va, el dia abans de la prova, es va condicionar al màxim tot el recorregut i ahir van ser molts els que van participar en la senyalització de encreuaments, avituallament dels ciclistes i tasques de coordinació. En el bon desenvolupament de la prova també es va involucrar la Policia Local, Creu Roja i Protecció Civil.