Xàbia finança la rehabilitació d'habitatges humils en un municipi de Cabo Verde

19 sep 2011 Es preparará una exposició fotogràfica que plasme tot el treball que ha fet l'Ajuntament de Xàbia en aquest municipi

Una delegació de l'Ajuntament de Xàbia está des d'avui en la localitat de Sant Felipe, en l'illa de Fogo (Cabo Verde) per a supervisar les obres socials que cofinança el Consistori i autoritzar el seu pagament. Concretament han viatjat l'alcalde, José Chulvi, el regidor d'Hisenda, Oscar Antón, i l'interventor municipal, qui ha d'auditar les factures pendents de pagament. La visita estava ajornada des de fa un any i és necessària perquè la Càmera de Sant Felipe perceba l'ajuda econòmica de 35.000 euros que, dins de l'exercici de 2010, va brindar el municipi de Xàbia a la rehabilitació d'un bloc de cases socials. Es tracta d'una ajuda directa, sense intermediaris, la qual cosa garanteix que el seu ús és l'adequat però obliga a les autoritats locals a certificar que s'ha fet l'obra. En cas contrari no es pot fer efectiva el lliurament dels diners.
Com ha explicat el regidor d'Hisenda, s'ha ajudat a reparar cases molt humils, que mancaven de sostre i que s'han dignificat gràcies al conveni de col·laboració que va iniciar Xàbia fa sis anys com a aportació de part del seu pressupost a les ajudes al Tercer Món. L'alcalde ha afegit que el projecte ho financen a mig fer l'Ajuntament de Xàbia i la Càmera de Sant Felipe, mentre que els propietaris posen la mà d'obra. En l'obra pendent de certificar s'han rehabilitat teulades, façanes i, el més important, construït sanitaris per a les cases, la qual cosa ajuda a millorar les condicions de salubritat i contribueix a unes millores importantíssimes en sanitat.
El primer edil ha considerat adequat preparar una exposició fotogràfica que plasme tot el treball que ha fet l'Ajuntament de Xàbia en aquest municipi perquè la població sàpia en què s'està gastant una part, encara que xicoteta, del pressupost municipal. En aquest sentit Chulvi ha considerat que, encara que s'estiguen travessant moments econòmics difícils, 35.000 euros no és una quantitat tan important per a un Consistori com Xàbia pel que s'ha de ser solidari i, igual que ocorre en les economies domèstiques, “sempre es pot donar una mica a qui està més necessitat”.