L'Ajuntament vol tenir llest un pla de dinamització econòmica i social abans del mes de juny

16 sep 2011 El pròxim 30 de setembre es realitzarà la primera reunió per al Pla Estratègic. Parlará l'economista Antonio Martinez

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i el regidor Oscar Antón, han explicat aquest matí les primeres accions que s'han planificat per a activar el Pla Estratègic, una eina que arreplegarà les accions i directrius que haurà de seguir el municipi per a aconseguir els seus objectius econòmics i socials. Segons ha avançat Chulvi, divendres que ve 30 de setembre, a les 20 hores i en la Casa de Cultura, hi haurà una primera trobada oberta a tots els ciutadans amb l'economista Antonio Martínez (director del Pla Estratègic d'Elx), qui assessorarà al municipi en aquest procés. Martínez oferirà una conferència sota el títol “Xàbia i el seu futur. Les oportunitats de futur sostenible”.
L'alcalde de Xàbia ha avançat que el primer que es farà serà preparar un pla de dinamització econòmica i social que esperen tenir acabat abans de juny del 2012. Per a açò es tindrà en compte tot el treball previ fet sobre aquest tema, les opinions de consells com el de Turisme o Urbanisme, es prendran com a exemple altres municipis i s'obriran cinc fòrums d'innovació urbana. Aquests tindran caràcter sectorial i se centraran en turisme, promoció econòmica, educació i cultura, benestar social i Territori i Medi ambient.
En aquest sentit, des de l'executiu han insistit que es necessitarà la implicació de tots els ciutadans, els que pertanyen a associacions, els que han participat en l'Agenda 21 i tots aquells amb idees. “Hem de prendre consciència que ara és el moment de participar i proposar” ha manifestat l'alcalde.
Així mateix, es prepararà una moció per a demanar l'adhesió de tots els partits polítics amb representació, ja que el Pla Estratègic és alguna cosa que es va incorporar “en tots els programes electorals i esperem que siga un punt de trobada entre tota la Corporació”, ha incidit el primer edil.
Tant Chulvi com Oscar Antón, que comparteixen les responsabilitats d'aquest projecte, han decidit donar-li tota la prioritat i han aclarit que, encara que el Pla Estratègic siga un document de planificació i secuencialització, açò no significa que l'equip de govern no vaja actuant al mateix temps. De fet, han comentat que la seua intenció és que aquest document marc, a més de participatiu i que motive, siga alguna cosa viu i assumisca els canvis.

Junta de Govern
D'altra banda, aquest matí s'ha celebrat la junta de govern setmanal. En ella s'han autoritzat 12 llicències d'obra menor, dos permisos d'edificació i una ordre que obliga a un propietari a netejar la seua parcel·la a risc que, si no compleix, siga l'Ajuntament qui execute aquestes tasques de forma subsidiària i li passe el rebut.