La placeta del Convent reobri al tràfic per a mitigar problemes en el tràfic per les obres públiques

16 sep 2011 La setmana vinent s'inicia la reurbanització de Sant Cristófol i Mare de Déu d’Agost

A partir de la setmana vinent, les obres públiques en el casc urbà de Xàbia comportaran algunes novetats en la circulació. Com ha explicat l'alcalde, José Chulvi, a partir del dilluns es reprendran els treballs suspesos durant l'estiu i que obliguen a tallar el tràfic en la rotonda del Fialato (calle Doctor Borrull). Per a pal·liar els problemes de comunicacions, s'obrirà al tràfic la Placeta del Convent i el carrer dels Olms s'habilitarà en direcció a la Plaça de la Constitució. La previsió per a acabar aquestes obres i l'empedrat en el carrer Sant Vicent, corresponents al projecte de canalització del barranquet del Freginal, és de cinc setmanes si no hi ha contratemps.
També en matèria d'Obres Públiques, el regidor responsable, Paco Torres, i l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, van reunir ahir dijous als veïns dels carrers Jesús Nazareno, Soledat, Verge dels Desemparats, Sant Cristóbal, Mare de Déu d'Agost, Popul i prolongació de Sant Joaquim, que seran reurbanitzades en els pròxims mesos. Es tracta d'una reurbanització completa, amb la substitució de les xarxes de sanejament, aigua potable, enllumenat i instal·lació de pluvials i preparació per a la connexió de xarxes de telefonia. Quedaran uns vials renovats, sense voreres, coberts de llambordes i amb els aliviaderos en el centre. (Els interessats que ho desitgen poden veure l'acabat en el carrer Sant Vicent).
El projecte es divideix en tres blocs i serà executat per les empreses locals F. David, Montgó S.L i Santacreu S.L. Les tasques començaran de forma escalonada, encara que el gruix s'executarà coordinadament per a evitar que aquest entramat de carrers estiga afectat per les obres més del temps necessari. Està previst que tot estiga acabat abans de Pasqua i les festes del Nazareno.
Tal com indica l'edil Paco Torres, l'obra arrancarà la setmana vinent en els carrers Sant Cristófol i Mare de Déu d’Agost, un bloc amb un termini d'execució de 4 mesos. A partir del 30 de setembre, se sumarà el carrer Sant Joaquín, amb 6 mesos de treball per davant, i el 31 d'octubre, els carrers Soledat, Verge dels Desemparats i Jesús Nazareno, amb cinc mesos com a termini per a acabar-se.
La reunió amb els veïns va servir, a més de per a demanar paciència i comprensió davant els quals se'ls presenten com uns mesos difícils en haver de conviure amb maquinària i corts de carrers, per a explicar-los les mesures amb les quals l'Ajuntament intenta mitigar les molèsties.

Aparcament gratuït
A més de la reobertura de la Placeta del Convent, l'alcalde va indicar que tots aquells que tinguen un gual en els carrers afectats per les obres i que no ho puguen utilitzar, tenen la possibilitat de sol·licitar de forma gratuïta una plaça en l'aparcament de la Plaça de la Constitució. Per a açò, han de dirigir-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (Avinguda Clarejar número 2) amb el nombre del gual.
L'alcalde va indicar als residents que la Policia Local estarà present en la zona en obres per a ajudar en tot el possible i va advertir que si alguna família té alguna circumstància especial, com un malalt crònic o persones amb mobilitat reduïda, ha de comunicar-ho al departament d'Obres per a traslladar-ho a la constructora i que aquesta ho tinga present en la seua planificació.
Chulvi va brindar tota la col·laboració de l'Ajuntament per a fer més suportables les molèsties per les obres i va indicar que és un punt a favor que totes les constructores que s'encarregaran d'elles són del municipi, tenen experiència i ja han treballat per a l'Administració Local.
El projecte de reurbanització d'aquests carrers es finançarà a través del préstec ICO que va sol·licitar l'Ajuntament per a finançar la canalització i la coberta de part del barranquet del Freginal. El projecte estava pressupostat en 2’8 milions però la licitació a la baixa va permetre adjudicar-ho per 1'3 milions. Els diners sobrants, per les característiques de la línia de crèdit, solament pot destinar-se a infraestructures. Per açò, l'executiu ha decidit invertir-ho en la reurbanització de diversos carrers del casc urbà.