Un grup d'estudiants aprèn busseig arqueològic a Xàbia

16 sep 2011 El Museu Soler Blasco de Xàbia és un dels pocs que compta amb una sala en material arqueològic submarí

Els fons marins de Xàbia s'han convertit per uns dies en l'aulari per als alumnes de l'III Curs de Busseig per a Arqueòlegs. Organitzat pel departament de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat de València, en col·laboració amb l'Ajuntament de Xàbia i la Fundació Naulum per a arqueologia subaqüàtica, aquest taller serveix de preparació per a obtenir el Diploma de Postgrau d'Arqueologia Subaqüàtica de la Universitat de València.
El curs ha sigut impartit per l'arqueòleg Carlos de Juan i ha comptat amb cinc alumnes, tots estudiants de l'últim curs de carrera o ja llicenciats que volien introduir-se en l'estudi de l'arqueologia nàutica. Les classes s'han desenvolupat del 5 al 9 de setembre i s'han centrat en la teòrica i pràctica de la immersió en escafandra autònoma enfocada a la disciplina arqueològica. Tots els estudiants han superat el curs i obtingut el seu diploma.
Com explica l'arqueòleg municipal, Joaquim Bolufer, a més de la riquesa i bellesa dels seus fons, la qual cosa converteixen al litoral en un camp de treball perfecte per a aquestes pràctiques, Xàbia té un dels pocs museus, el Soler Blasco, que compta amb una sala en la qual s'exposa material arqueològic submarí. De fet, els alumnes del curs han visitat les instal·lacions per a estudiar el material exposat. Est és el tercer any en el qual Ajuntament de Xàbia col·laborat amb aquest curs universitari.