Creu Roja Xàbia organitza unes jornades per a promocionar els hàbits saludables

15 sep 2011 La trobada es desenvoluparà del 21 al 23 de setembre en la plaça del Conservatori

L'Assemblea Local de Creu Roja Xàbia ha presentat aquest matí en l'Ajuntament la “Segona Trobada per a la Salut” que es desenvoluparà del 21 al 23 de setembre en la plaça del Conservatori (al costat del Centre de Salut, el Centre Social i la plaça de la Constitució). La iniciativa, que compta amb el suport i patrocini de la regidoria de Sanitat, involucrarà a nombroses associacions del municipi i altres organitzacions amb l'objectiu comú de promocionar els hàbits saludables entre la població.
La tècnica en salut de Creu Roja Xàbia, Lorena Bas, ha explicat que les jornades abordaran cinc grans temes com són l'educació vial, l'alimentació, la prevenció de les conductes addictives, l'educació sexual i la igualtat. Per a açò hi haurà unes carpes temàtiques ateses per professionals i en les quals se succeiran les activitats i tallers. Creu Roja ha planificat els matins per a rebre les visites dels alumnes de sisè de primària a cambra de secundària que estudien en tots els centres escolars del municipi, que podran participar en tallers d'autoestima i gaudir d'un esmorzar saludable oferit pels comerços del Centre Històric i el Mercat.
A les vesprades, s'espera al públic en general encara que cada dia s'ha planificat preocupant-se per un sector poblacional. Així, el dimecres 21 s'ha pensat en la gent gran i se'ls ha preparat una animació esportiva per a mostrar-los els beneficis de l'esport, una xarrada sobre el cos i l'actuació del Grup de Danses Portitxol. El dijous, el programa es dirigeix als joves, amb un taller de risoterapia, una xarrada sobre seguretat vial i una discomóvil saludable amb xopets sense alcohol. L'últim dia, el programa està pensat per a tota la família, amb un concurs entre pares i fills i una xarrada sobre sexualitat. Com a tancament s'escenificarà el sainet “Si jo fora ric”, a càrrec de la *Comissió de Festes Mare de Déu del Loreto.
Durant totes les vesprada, hi haurà aperitius oferits per les Mestresses de casa, l'associació de Jubilats i el Grup de Danses Portitxol.
La regidor de Sanitat, Tere Bisquert, ha indicat que l'any passat va acudir a la primera trobada de la salut com a públic i li va entusiasmar tot el que havia preparat Creu Roja. “Per açò, quan ara com a regidora em van proposar repetir-la, vaig dir que sí immediatament. Estic convençuda que cal promocionar la salut i la prevenció, que és necessari que la joventut siga conscient dels riscos i que aposte per seguir hàbits saludables” ha indicat. Bisquert ha mostrat la seua satisfacció per la col·laboració cap a les jornades que han mostrat totes les associacions locals.
També el nou president de Creu Roja, José Luis Doménech, ha agraït el suport de tots els col·lectius socials en aquest projecte i ha volgut ressenyar el treball de tot l'equip humà de Creu Roja. Domenech ha destacat la implicació i il·lusió de Lorena Bas i de la presidenta sortint, Toñi Sebastià “que són l'ànima i el cor del projecte”. El president de l'ONG ha incidit que un dels reptes de Creu Roja és donar a conèixer i posar en pràctica els hàbits saludables, a més d'implicar-se i acostar-se cada vegada més a les persones. Domenech ha assegurat que els que assistisquen a les jornades gaudiran i ho passaran bé a més de conscienciar-se sobre la salut.

Per la seua banda, l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha mostrat la seua satisfacció pel treball que realitza Creu Roja en el municipi i per la sort de poder comptar amb associacions que s'involucren en aquest tipus de projectes que cerquen que “cada dia la societat siga una mica millor”. Chulvi ha afirmat que una societat ha d'aspirar a ser sana física i mentalment pel que aquest tipus de jornades són molt positives.
D'altra banda, l'alcalde ha donat la benvinguda al nou president de Creu Roja, de qui ha destacat la seua capacitat i dedicació. “Et queda un repte difícil, estar al nivell de Toñi Sebastià” a la qual ha agraït públicament tot el treball exercit durant aquests anys.