163 nadadors participen en la travessia per la badia de Xàbia

12 sep 2011 German Malonda guanya la prova en creuar els 4’5 quilòmetres en 1 hora i 4 minuts

La travessia nadant que aquest diumenge va creuar la badia de Xàbia va reunir a 163 esportistes disposats a superar els 4’5 quilòmetres de distància que han convertit a aquesta prova, organitzada per la regidoria d'Esports i el Club Nàutic de Xàbia, en una de les més exigents de la Comunitat Valenciana.
Amb un temps excepcional i unes condicions marítimes que van respectar als competidors, els 106 nadadors inscrits en la prova regna van salpar de la Cala Blanca rumb a la Grava. En el recorregut van rebre el suport dels piragüistes del Centre Excursionista i les embarcacions del Club Nàutic, Creu Roja i Policia Local, que van ajudar als nadadors a no perdre el rumb i van arreplegar als tres que es van veure obligats a abandonar la prova pel cansament.
El vencedor absolut de la travessia va ser Germán Malonda García, un veterà del Club Nàutic Gandia que va travessar el recorregut en un temps d'1 hora i 4 minuts. El podi de la classificació general masculina ho van completar Victor Manuel Moreno Vidal, també del Club Nàutic Piscis Mislata i José Luis Larrosa Doll, sènior del Club de Tennis Elx i que en el seu palmarès té el campionat d'Espanya en Aigües Obertes Master +25 del 2010.
Quant a la guanyadora en fémines va ser la nadadora del Club Nàutic de Sueca Silvia Martí Donet, (amb 1 hora 11 minuts) seguida d'Elizabeth Henderson, Independent, i María Cerdà Guzman, del Club Nautic Camm. L'organització va premiar també als locals Charo Colbi Salines, primera xabiera en la classificació, i a José Ramón García Corts.
La majoria dels nadadors van completar el recorregut en les dues hores de marge que preveia l'organització. No obstant açò, es va decidir esperar als pocs ressagats i donar-los l'oportunitat d'acabar la prova en tres hores.
La travessia va incloure un altre circuit, de 380 metres, per dins de la platja de la Grava. En ell van participar 46 esportistes de 10 a 60 anys en les diferents categories, des d'aleví a veterans. Van liderar la classificació tres nadadors infantils: Juan Manuel González Fenoll, Andreu Estela Bella i Alejandro Cuesta Gimenez.
El regidor d'Esports de Xàbia, Juan Luis Cardona, ha assenyalat el gran èxit de la travessia, que encara que és la segona que se celebra a Xàbia és la primera de caràcter competitiu, per la qual cosa “no ens esperàvem tants participants i va ser una gran sorpresa veure tots els que es van atrevir amb la llarga distància i el públic que es va acostar a veure-ho” ha indicat.
Cardona ha agraït tota l'ajuda de clubs col·laboradors i esponsors, al mateix temps que ha avançat que el departament està molt animat per a millorar tots les petites fallades i repetir la prova l'any pròxim.