Urbanisme desbloquejarà la recepció d'urbanitzacions pendents

07 sep 2011 L'Ajuntament de Xàbia destinarà dos tècnics específicament a aquesta feina

La regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de Xàbia destinarà dos tècnics específicament a les funcions de recepció d'urbanitzacions per a tractar d'acabar amb l'embós acumulat i abordar la problemàtica de determinades promocions d'habitatges que, malgrat estar ocupades, no tenen cèdula d'habitabilitat. Tal com ha explicat el seu responsable, Pere Sapena, quan s'emeta un informe desfavorable a la recepció, este anirà acompanyat d'una valoració de les accions necessàries, a més d'una previsió de terminis d'execució de les mateixes, de manera que, “si la promotora no corregeix les deficiències en la data prevista, l'Ajuntament puga executar-les subsidiàriament usant per a açò els fons de garantia dipositats”.
Sapena ha indicat que amb aquestes noves mesures es pretén agilitzar els processos de recepció d'urbanitzacions i la concessió de cèdules d'habitabilitat als propietaris, a més d'incrementar els ingressos a les arques municipals amb el cobrament de l'Impost de Béns Immobles (IBI) de les noves altes d'habitatges en el registre cadastral. El regidor ha posat en relleu que en alguns casos, les deficiències són molt senzilles de reparar, per exemple simplement instal·lant uns fanals, i que aquestes no se solucionen per deixadesa de les promotores, a les quals fins ara mai se'ls havia marcat un termini. En altres casos, l'empresa fins i tot ha fet fallida, per la qual cosa l'Ajuntament ha d'executar l'aval i solucionar subsidiàriament la situació i evitar que siguen les persones que, de bona fe han comprat les seues cases, els qui acaben patint el problema entre promotora i administració.
Aquesta millora va ser traslladada ahir a l'Associació de Veïns de la urbanització Las Laderas pel regidor de Relacions amb els Residents, Oscar Antón. Aquest col·lectiu veïnal, format majoritàriament per propietaris de nacionalitat anglesa, va convidar a l'edil a la seua assemblea general per a traslladar-li la problemàtica urbanística existent en Els Vessants. Segons van explicar els residents, el Consistori segueix sense rebre la seua urbanització el que fa que alguns dels propietaris porten més de 10 anys sense aconseguir la cèdula d'habitabilitat del seu habitatge.
En la reunió, qualificada de molt fructífera pel regidor, Antón va aportar les dades actualitzades sobre aquest expedient. Segons es va indicar des de l'Oficina Tècnica Municipal, la urbanització va rebre al març del 2010 un llistat de deficiències a esmenar prèvies a la seua recepció i va reclamar al promotor l'abonament del cànon per a la connexió de la seua xarxa de sanejament al col·lector que ara els dóna servei, el del sector Cansalades-Umbria. Amb la nova normativa, la urbanització podrà ser recepcionada en uns pocs mesos.