La Granadella acollirà la primera marxa BTT del municipi

06 sep 2011 Xàbia Bikers organitza la competició en la que s'esperen 200 ciclistes

L'Associació Esportiva Xàbia Bikers ha organitzat per a diumenge 18 de setembre la Primera Marxa BTT (bicicleta tot terreny) de Xàbia. El president del club, Martin Stadlhofer, ha detallat que la ruta de 35 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de 800 metres i un pendent màxim del 21%, recorrerà la zona de la Granadella i el Rebaldí i inclourà dues baixades molt tècniques, com són la del Gurugú i la de la Teuleria. L'eixida serà a les 9 hores des de l'Avinguda Jaime I i és necessari inscriure's. Els interessats poden fer-ho ja a través de la web www.conxip.com i el preu per als federats és de 14 euros i 17 per a no federats. Si encara queden places (s'ha posat un topall de 250 corredors), podran apuntar-se el mateix matí de la carrera a les 8’30 hores sumant-li dos euros a cadascuna de les tarifes. La inscripció inclou avituallament líquid i sòlid en la zona de Teuleries, borsa de regals i un aperitiu al final de la ruta.
Malgrat ser una marxa, Xàbia Bikers ha decidit atorgar trofeus als tres primers de la classificació masculina, femenina i local, així com al corredor més jove, al més veterà i als equips més nombrosos o que vengen de més lluny.
Des de l'organització s'ha destacat que el principal atractiu d'aquesta marxa és que combina la muntanya i l'adrenalina de superar trialeres de pedres i graons amb la bellesa de les vistes sobre els penya-segats marins de Xàbia.
El regidor d'Esports, Juan Luis Cardona, ha felicitat a l'associació esportiva, present a Xàbia des de l'any 2000, per la iniciativa d'organitzar aquesta marxa i per ajudar al fet que el municipi siga cada vegada més actiu en aquest tipus d'esports. “Hi ha molta gent que entrena a Xàbia i a l'hora de competir havia de marxar-se fora pel que aquesta ruta és una molt bona notícia per a ells” ha indicat l'edil, qui ha mostrat el seu interès en què el municipi puga tenir una escola de BTT. Cardona ha considerat que el recorregut triat, malgrat les complicacions burocràtiques que comporta ser un parc forestal, farà que la marxa de Xàbia siga una de les més boniques de tota la Comunitat. De fet, els representants del club i el regidor han comentat del potencial turístic que tenen les rutes de BTT en una població com Xàbia.
En la presentació de la Primera marxa BTT, a més de Stadlhofer, han estat altres representants del club com Jaime Buigues, Juan Sivera i Alicia Margalejo.