Amjasa registra el seu cim de subministrament hídric del 8 al 14 d'agost

02 sep 2011 L'empresa d'aigües municipals de Xàbia ha proveït a Gata i Poble Nou de Benitatxell

L'empresa d'aigües municipals de Xàbia, Amjasa, ha registrat aquest passat mes d'agost el cim de subministrament des que va començar el 2011. Concretament va ser la setmana del 8 al 14 d'agost quan es va injectar a la xarxa un cabal de 34.339 metres cúbics al dia. D'aquests, 19.604 metres cúbics provenien dels pous que l'Ajuntament posseeix en la zona de l'Ocaive (Pedreguer) i altres 14. 735 metres cúbics han sigut produïts per la planta dessalinitzadora que va construir el municipi fa una dècada.
Quant a la venda d'aigua a municipis veïns, Amjasa ha proveït als domicilis adscrits al consorci Teulada-Benitatxell amb 1.830 metres cúbics diaris i amb 1.030 als de Gata de Gorgos.
A pesar que l'estiu ha sigut particularment sec i que és en aquests mesos quan l'ocupació dels habitatges vacacionals fa que es registren els consums d'aigua més alts de l'any, no ha sigut necessari utilitzar més que dos dels bastidors de la dessalinitzadora de Xàbia, quan les seues possibilitats són el doble, amb quatre bastidors i 26.000 metres cúbics al dia.
Recordar que la planta de dessalació d'aigua de mar per osmosis inversa és la primera del món que dilueix la salmorra de rebot, la qual cosa minimitza el seu impacte ambiental i evita qualsevol dany en la posidònia oceànica. De fet, segons els informes de la Universitat d'Alacant que maneja Acciona, empresa que gestiona la seua explotació, des que està en marxa s'ha pogut recuperar la fauna marina, a més de millorar la qualitat de vida del municipi que abans patia nombrosos corts de subministrament i fins i tot es va haver de proveir amb aigua salada.