El Creama cerca tallers d'ocupació i subvencions europees per a rehabilitar els molins

01 sep 2011 La regidoria ha rebut dos subvencions per promoció i dinamització comercial

La regidoria de Foment econòmic de l'Ajuntament de Xàbia, a través del Creama, està cercant la manera de col·laborar activament en la rehabilitació dels molins de vent dels Planes. Com explica el regidor Juan Luis Cardona, s'estan analitzant tots els tallers d'ocupació i subvencions de fons europeus per al desenvolupament regional als quals acollir-se per a posar en valor el patrimoni local. Segons indica Cardona, l'ideal seria poder combinar la defensa patrimonial amb una oportunitat de donar treball als aturats, per exemple amb una escola o taller de restauració. El regidor ha aprofitat per a agrair la iniciativa i interès del col·lectiu Xàbia Viva, qui a més de liderar la consolidació d'un dels molins està fent el possible per aconseguir la seua protecció i desenvolupament com a actiu turístic.
Cardona ha avançat que, a més del conjunt de molineria, aquesta regidoria també cercarà qualsevol oportunitat per a col·laborar a restaurar es Castell de la Granadella i d'acabar el Riurau d’Arnauda, en el parc Montaner.
En un altre ordre de coses, el departament de Foment Econòmic ha rebut en les últimes setmanes dues subvencions. Una d'elles, de 9.400 euros és una ajuda de la Diputació d'Alacant que s'utilitzarà per a millorar la senyalització dels aparcaments municipals. L'altra, concedida per la Conselleria d'Economia d'Indústria i Comerç és de 10.000 euros per a activitats de dinamització i promoció comercial.