Més de 200 xiquets de Xàbia han participat en l'Escola d'Estiu

31 ago 2011 Dues educadores d'educació especial han estat treballant amb els xiquets de la població amb necessitats especials

La regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Xàbia ha clausurat l'escola d'estiu en la qual durant els mesos de juliol i agost han participat més de 200 xiquets de quatre a 12 anys. Els tallers, que han oferit una alternativa educativa i d'oci durant els matins d'estiu, s'han desenvolupat de 9 a 14 hores en les instal·lacions dels col·legis públics Vicente Tena i Port de Xàbia. Com expliquen des del departament, durant aquests dos mesos, els xiquets i xiquetes han realitzat diverses activitats soci-educatives, com a tallers, gymkanes, ball o teatre. Així mateix, moltes de les tasques s'han encaminat a fomentar entre els xicotets l'hàbit de la lectura, un dels objectius que s'havia marcat l'escola dirigida per l'empresa Amanida de Projectes.
En concret han sigut 219 els xiquets de Xàbia matriculats durant el mes de juliol, dels quals 125 han pogut gaudir d'aquest servei gràcies a les beques de l'Ajuntament. Durant agost, el nombre de participants ha baixat fins als 154, cosa atribuible al fet que els molts pares gaudeixen de les seues vacances i poden encarregar-se ells mateixos dels xiquets. Un dels aspectes de l'escola d'enguany que ha destacat la regidora de Serveis Socials, Tere Bisquert, és que, gràcies a la col·laboració de les regidories d'Educació i Serveis Socials, s'ha pogut explicar dins del grup de monitors amb dues educadores d'educació especial que han estat treballant amb diversos xiquets de la població amb necessitats especials.
Bisquert ha assenyalat que els tallers han funcionat molt bé i que els pares estan satisfets amb l'ajuda, alguna cosa que l'anima a mantenir aquest tipus de serveis.
Els assistents a l'escola han festejat la fi de les classes amb una excursió de convivència en el Parc de Pinosol, on van compartir jocs, música i molta diversió. Ja en el passat mes de juliol, com a molts xiquets acabaven, també es va realitzar un petit festival de comiat en els dos col·legis; una festa en la qual els pares van poder gaudir d'una actuació musical protagonitzada pels seus xicotets.