El nou consell d'administració de Amjasa es marca com a repte millorar el rendiment de la planta dessalinitzadora

30 ago 2011 Un altre objectiu és poder oferir el cicle integral de l'aigua

L'empresa d'aigües públiques de Xàbia, Amjasa, ha constituït aquest matí el seu nou consell d'administració, que presideix l'alcalde José Chulvi. Així mateix, s'ha designat per unanimitat al nou vicepresident i conseller delegat, Josep Lluis Henarejos.
El primer acord pres per aquest òrgan de govern, decidit a obrir una nova etapa en la qual es millorarà la gestió d'aquesta empresa municipal, ha sigut crear tres comissions de treball. Com ha explicat el president del consell i alcalde de Xàbia, José Chulvi, hi haurà una delegació dedicada a la modernització i atenció al client, una altra a la millora d'infraestructures i estalvi energètic i una tercera gestionarà el personal i els recursos econòmics. En les comissions hi haurà representants de tots els partits polítics.
Chulvi ha assenyalat que Amjasa afronta un moment clau i important per al seu futur pel que el Consell d'Administració haurà de tenir una major implicació i dedicació en la gestió directa de l'empresa d'aigües, una fórmula que ha estat exitosa en altres períodes difícils. Segons el primer edil, l'executiu és conscient que és necessari abordar un canvi en l'organització i gestió de l'empresa “des d'un punt de vista obert i participatiu” que permeta aconseguir el repte principal de Amjasa: “garantir una bona gestió del Cicle Integral de l'Aigua i adaptar-se als nous temps”.
L'alcalde de Xàbia ha mostrat la seua predisposició a “posar en valor un dels actius més grans que tenim” com és l'aigua i la planta dessalinitzadora. En aquest sentit, el nou conseller delegat ha afegit que estan disposats a parlar amb el Ministeri per a oferir la planta com la solució hídrica per a la comarca i que així “isca més rendible la gran inversió que va fer Xàbia en el seu moment”. Açò sí, sense perdre el control sobre la seua propietat. “Açò no és discutible” ha garantit.
Henarejos ha detallat accions immediates per a la millora de l'empresa, com l'aplicació de les noves tecnologies en l'atenció al client o una reorganització interna de la plantilla, composta per 46 treballadors.
El conseller delegat ha indicat que el primer que va a fer el nou consell d'administració és un diagnòstic que els ajude a conèixer com està l'empresa amb exactitud. Per a açò es tindrà en compte l'auditoria que es va encarregar fa més dos anys i que mai s'ha aplicat.
Un altre dels reptes que s'ha marcat el nou consell és que Amjasa estiga en disposició d'oferir el cicle integral de l'aigua; no solament proveint de subministrament potable als seus més de 25.000 abonats, sinó fent-se càrrec del sanejament, el reciclatge i la reutilització de l'aigua.
El consell es reunirà aquesta mateixa setmana i altres dues vegades aquest mes, a més de les reunions de les comissions sectorials. La intenció és tenir llest l'anàlisi de situació a la fi de mes, que es transmetrà als ciutadans.