La regidoria de Serveis prega als propietaris que mantinguen netes les seues parcel.les

30 ago 2011 L'Ajuntament esbrossa quatre de les seues propietats per a donar exemple

El departament de Serveis de l'Ajuntament de Xàbia ha emprès labors de neteja i esbrosse en diverses parcel·les de titularitat municipal amb la intenció de servir d'exemple als propietaris particulars. Segons explica la regidora Doris Courcelles, l'Ajuntament rep contínuament queixes de ciutadans que tenen prop de les seues cases algun terreny en estat d'abandó i en el qual no es compleixen els requisits de seguretat, salubritat i estètica als quals obliga l'ordenança municipal de neteja urbana. Ara, la regidoria donarà un impuls a tots els expedients per aquest tipus de denúncies i vetlarà pel compliment de l'article 13 de la citada ordenança que reflecteix que “els propietaris de tota classe d'immobles estan obligats a mantenir els mateixos en perfecte estat de neteja i ornat, de tal manera que s'aconseguisca una uniformitat en la seua estètica, d'acord amb el seu entorn urbà i condicions de salubritat”. I és que, el departament ha detectat que des que va començar la crisi, molts han deixat de costat el manteniment de les seues propietats, obviant els perjudicis que açò suposa per al veïnat i provocant que aquest problema siga un dels quals més queixes genera en el municipi.
Courcelles incideix que el Consistori està fent un gran esforç donada la situació econòmica que travessa i que, de moment, ha netejat dues parcel·les en la zona de l'Avinguda Augusta, una altra al costat del col·legi de l'Arenal i una quarta en el carrer Mauritània, en la partida Els Valls. “Volem ser els primers a complir perquè a partir d'ara van a ser molts els veïns i promotores els que comencen a rebre les notificacions de l'Ajuntament en la qual se'ls insta a endreçar els seus terrenys”, explica la regidora.
Un altre dels apartats d'aquesta normativa que es vol recordar des de la regidoria de Medi ambient i Serveis és el 15, que parla de l'obligació de vallar o instal·lar un altre tipus de tancament en els solars per a garantir la seguretat i impedir que es convertisquen en receptors de brosses, residus de jardineria, enderrocs o altres deixalles.