Cultura inaugura aquest divendres dues exposicions en les sales municipals

29 ago 2011 Dues galeries del Centre Històric organitzen “la nit blanca”

La Casa del Cable, sala d'exposicions municipal situada en el passeig Marina Espanyola de Duanes de Xàbia, acollirà des d'aquest divendres 2 de setembre una mostra col·lectiva dels alumnes de L’Escola de Plàstica Experimental A. Vives de Gata. L'exposició, que s'inaugura a les 20 hores, inclou pintura i un altre tipus d'instal·lacions, a més de presentar uns quadrets que estaran a la venda perquè els alumnes puguen finançar-se l'assistència a un curs de gravat. Són 21 els artistes, molts de Xàbia, els que mostraran el seu treball: Helen Clements, Francisca Sanz, Isabel Soler, María José Cholbi, Pepa Espasa, Mari Marí, Pepa Cardona, Juan Escolano, Fina Gilabert, Said Bensalah, Isabel de Piero, Claire Gourlay, Joan Roselló, María Casado, Empar Escrivá, Pepa Caselles, Manola Paszkowsky, José A. Crisóstomo, María Muñoz, Mari Ruiz y Jaume Pastor. La mostra estarà en la Casa del Cable fins al 25 de setembre.
El mateix divendres a les 20 hores s'inaugura una altra exposició en una de les sales municipals; en aquest cas en ple Centre Històric. Rubén Martínez Riera exposa la seua obra “La muntanya màgica” en el Centre d'Arts Lambert, situat en la Casa de Tena (carrer Major 41).
En aquest primer cap de setmana de setembre, les cites amb la cultura es perllonguen al dissabte. Aprofitant la inauguració de l'exposició “Ginestar. Obra recent”, les galeries d'art del Centre Històric Al Marge (Verge del Pilar número 9) i Set (En Grenyó número 7) organitzen la primera “Nit Blanca” una festa de l'art que es desenvoluparà en ambdues galeries i en el seu entorn per a festejar el comiat de l'estiu i “l'inici d'una tardor venturosa”. Com expliquen des de l'organització, el color blanc serà el dominant en vestuaris i decoracions com a símbol de la “pàgina que cal començar a escriure o el llenç que cal pintar” en la temporada que comença. La vetlada es tancarà amb un sopar, també en blanc, oferida en el bar Olé per a la qual és necessària una inscripció prèvia.