Juan Bautista Codina Bas i Ramona Fernández de Palencia, premis 9 d’Octubre Vila de Xàbia

26 ago 2011 El ple d'agost desestima dos plans urbanístics en el Pla i el Montgó

La Corporació de l'Ajuntament, en un acord unànime aconseguit en el ple d'ahir, ha decidit concedir els premis “9 d’Octubre Vila de Xàbia” per a aquest 2011. En l'apartat als Valors Cívics es distingirà a Juan Bautista Codina Bas, escriptor, investigador, doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació i qui ha exercit la docència en tots els nivells de l'ensenyament. Amb aquest guardó, l'Ajuntament reconeix a Codina Bas “el seu treball en la recerca de dades o esdeveniments referents per a Xàbia i els nostres avantpassats”, tasca que segueix exercint actualment en els arxius de la Diputació d'Alacant revisant tota referència sobre el municipi. Exemple d'aquesta labor d'investigació són els diferents llibres que ha escrit com “Desde Jávea”, “Hombres de Jávea” o “Jaime González Castellano, el médico que soñó Fontilles” entre uns altres.
En quant al premi 9 d’Octubre a la Solidaritat, el Consistori ha designat a Ramona Fernández de Palència, dona altruista “que ha dedicat la seua vida a la seua nombrosa família i a les persones més desfavorides socialment”. Coneguda en la vila com a “donya Ramona”, ha sigut una “lluitadora incansable, fomentat entre els joves l'educació i la formació en valors” i ha jugat un paper fonamentar per a aconseguir l'obertura d'un Centre de Dia a Xàbia, assumeix l'Ajuntament. Entre la seua labor solidària, Fernández de Palència col·labora amb les parròquies i ha sigut impulsora de diferents associacions, com la de dones de Jesús Nazareno. Tots dos guardons es lliuraran en l'acte institucional que acollirà el saló de plens del Consistori per a celebrar l'efemèride del 9 d’Octubre.
Altres acords aconseguits en el ple ordinari d'aquest mes d'agost han sigut la desestimació de dos programes urbanístics, Plà 2 i Montgó 3 i 4, tots dos per no adequar-se a les directrius d'ordenació del territori del Pla General d'Ordenació Urbana, ni a les del Document Consultiu, ni a l'estratègia territorial de la Comunitat Valenciana i perquè el Consistori creu que no és el moment adequat per al desenvolupament de més sòl urbanitzable no programat. També en matèria urbanística, l'Ajuntament va acordar iniciar un concurs per a desenvolupar i executar per gestió indirecta el Programa d'Actuació Integrada de la unitat d'execució Mitjana Lluna 6, en el *Portitxol.

Nomenaments
Entre les qüestions dictaminades en la comissió informativa de règim intern, contractació, patrimoni i recursos humans que es van aprovar en ple ressenyar el nomenament dels representants de la Corporació en el Consell Agrari Municipal que seran José Bolufer Castelló (PSPV), José Javier Mata (Xàbia Democràtica), José Antonio Prada (Ciutadans per Xàbia), Joaquín Ribes Marquès (PP), Felip Buigues (Bloc-Centristes) i Juan Planelles (Nueva Jávea). També la declaració de compatibilitat dels consellers del Consell d'Administració de l'empresa pública d'aigües Amjasa.
En la sessió, l'alcalde José Chulvi va adonar de la seua decisió de renunciar a la dedicació exclusiva i sou concedits pel ple i a les indemnitzacions econòmiques per assistir a les reunions d'òrgans col·legiats.