L'Oficina integral d'Atenció Ciutadana ja està operativa

23 ago 2011 Totes les gestions es poden iniciar al edifici junt l'aparcament del Portal del Clot

Les dependències municipals al costat del pàrquing del Portal del Clot (Avinguda Amanecer número 2) alberguen des d'avui l'Oficina d'Atenció Ciutadana en la qual l'Ajuntament de Xàbia ha centralitzat la majoria dels tràmits i gestions. Després d'unes petites obres per a condicionar l'estada i convertir-la en un lloc ampli, diàfan i molt més còmode per a atendre al públic, ahir va començar el trasllat dels tècnics, que avui ja treballen en els seus nous llocs amb l'horari habitual: de 9 a 14 hores.
Segons ha explicat el regidor de Participació Ciutadana, Cesc Camprubi, després d'aquesta reorganització el ciutadà té a la seua disposició en una única oficina diverses taules d'atenció polivalents, en les quals podrà iniciar qualsevol tràmit a excepció de les qüestions tributàries, que segueixen gestionant-se en l'àrea econòmica (carrer Major número 15).
En el departament d'atenció ciutadana conviuen el registre, medi ambient, serveis, aigües públiques, padró, agricultura, platges i també s'ha reservat una taula per al personal de la nova oficina del resident, que ajudarà amb l'idioma als estrangers amb problemes per a explicar les seues necessitats.
Aquesta reorganització de l'Ajuntament comporta el trasllat dels tècnics adscrits als departaments d'obres públiques, que ara comparteixen edifici amb els de Urbanisme. Així, ambdues àrees estan en l'edifici del carrer d’Avall número 39.
Camprubi ha manifestat que les primeres impressions dels qui avui han acudit a realitzar les seues gestions a l'oficina d'atenció integral són molt satisfactòries, ja que han agraït la comoditat, major accessibilitat i que no hi haja problemes d'aparcament. Així mateix, s'està treballant perquè en uns sis mesos puga estar funcionant el sistema de finestreta única, la qual cosa augmentarà les facilitats en donar l'opció a realitzar les gestions a través d'internet. També des de l'àrea d'Hisenda s'espera en breu poder cobrar les taxes amb un datàfon, la qual cosa evitarà al veí els trajectes entre les oficines municipals i les entitats bancàries.