La Xàbia Visual Week 2011 acaba amb un balaç molt positiu

22 ago 2011 L’organització agraeix la participació en els actes i convida a promoure l’ús cultural d’espais públics com el Riurau d’Arnauda

L’organització de la Xàbia Visual Week ha valorat com a “molt positiva” l’edició d’enguany que s’ha celebrat al llarg dels dies 18, 19 i 20 d’este mes d’agost. Per als impulsors d’esta iniciativa cultural independent ha sigut destacable “la participació en els dos dies de xerrades així com en la jornada dedicada a la projecció d’audiovisuals”. Per aixó, han volgut agrair tant l’assistència d’espectadors com la col·laboració dels conferenciants.
A diferència de la primera edició de 2010, en què l’eix central va ser mostrar obra, la Xàbia Visual Week s’ha centrat en l’anàlisi del procés creatiu. En este sentit, el festival va arrancar amb la xerrada del sociòleg establert a Xàbia Eduard Mira titolada “Dos maneres de veure el món i pensar, dos maneres de crear”. Durant la conferència, Mira va exemplificar contraposant els patrons gòtic i renaixentista les formes diferents de creació en general i artística en particular.
En la segona jornada van participar l’escriptora Pepa Guardiola i l’artista Josep Ginestar. La primera va a aprofitar l’escenari en què va tindre lloc l’acte, el Riurau d’Arnauda, per a reivindicar la socialització d’este espai per a usos culturals posant com a exemple el cas de la Xàbia Visual Week de 2010 al Mercat municipal. Una aposta compartida per l’organització. Per la seua banda, Josep Ginestar va criticar els criteris pels quals en l’actualitat es regeixen els patrons artístics en quant a creació i gestió. L’artista de Gata va apostar pel procés creatiu intiutiu, des de l’íntim.

Per últim, dissabte va tindre lloc la jornada dedicada a la projecció d’audiovisuals en el mateix Riurau d’Arnauda a la qual van acudir quasi un centenar de persones. Els vídeos, aportats pels participants en la Xàbia Visual Week, tractaren temes com la creació artística i van recordar a artistes com Basquiat i Bansky. En finalitzar el passe de vídeos, la nit va continuar amb un sopar de cavaste en el mateix lloc.