L'Ajuntament de Xàbia concedirà les llicències d'obertura en el termini màxim d'un mes

19 ago 2011 La mesura arriba en un bon moment per a recolzar als emprenedors

La regidoria d'Activitats de l'Ajuntament de Xàbia informa que l'últim canvi en la llei d'espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics comporta també novetats en la tramitació de les llicències d'obertura per a bars, cafeteries restaurants o locals de copes.
En aquest sentit, el responsable del departament, Juan Ortolá, ha destacat que a partir d'ara podrà tancar-se l'expedient en el termini màxim d'un mes si tot està correcte, la qual cosa agilita la burocràcia i fa més fàcil obrir un nou negoci hostaler en el municipi just en uns temps en què “és essencial ajudar al màxim als emprenedors”, ha considerat l'edil.
Ortolá ha detallat que, amb la nova normativa, el titular de l'establiment ha de presentar davant l'Ajuntament l'anomenada “declaració responsable” juntament amb una documentació mínima que consta d'una còpia del projecte de l'obra i activitat signada pel tècnic, el certificat final emès pel tècnic, certificat que acredite la subscripció d'un contracte de segur, la taxa per la tramitació de l'expedient i un certificat de compatibilitat urbanística.
Tot es presentarà en el registre general del Consistori i en el termini màxim d'un mes podrà obrir el seu establiment llevat que els tècnics li requerisquen que esmene la documentació, una situació en la qual el termini d'un mes quedaria en suspens.
El regidor també indica que si l'Ajuntament no emet l'informe corresponent en el termini marcat, l'interessat podrà obrir l'establiment comunicant al Consistori mitjançant un escrit que compleix amb la normativa. Tot açò sense perjudici de la potestat municipal de dur a terme una inspecció i control, així com d'adoptar les mesures de seguretat necessàries.