El campionat d'Espanya de caiac de mar salpa el diumenge des de la platja de la Grava

18 ago 2011 La badia de Xàbia acollirà el 11 de setembre la II Travessia de Natació que recorrerà 4’5 quilòmetres de litoral

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Xàbia, Juan Luis Cardona, ha avançat diverses de les activitats previstes per a les pròximes setmanes i en les quals col·labora el departament. Entre elles, Cardona ha parlat del campionat d'Espanya de caiac de mar que partirà de la platja de la Grava aquest mateix diumenge 21 d'agost i que, encara que està organitzat pel Real Club Nàutic de Dénia, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Xàbia. “Quan ens van proposar la idea ens va agradar molt i no ens ho hem pensat dues vegades, ja que creiem que és una gran oportunitat per a promocionar aquest esport entre els ciutadans i oferir un espectacle per al públic” ha indicat el regidor, qui ha mostrat el seu interès en què un municipi costaner com Xàbia arribe a tenir prompte un club de piragua.
Des de l'organització, Juan Carlos Sánchez ha detallat que la prova compta amb una inscripció de 150 embarcacions per a les diverses categories. L'eixida està prevista a les 13 hores, encara que pot variar depenent de les condicions de vent, i a una mitjana d'entre 4 o 6 minuts el quilòmetre, s'espera que els palistes arriben a meta (en la platja de la Marineta Cassiana de Dénia) en poc més d'una hora. Sánchez ha explicat que el caiac de mar, també conegut com a surf-ski, és un esport en creiximent i millora el seu espectacle quantes més ones hi ha.
La regidoria d'Esports també ha decidit, en col·laboració amb el Cub Nàutic de Xàbia, recuperar la Travessia de Natació, que va celebrar la seua primera edició en 2005 i no havia tornat a repetir-se. La competició torna el diumenge 11 de setembre amb aspiracions renovades i convertida en la prova de natació més dura que es disputa en la zona ja que recorrerà 4’5 quilòmetres de litoral. Segons han explicat des del departament, està previst que els nadadors isquen des de la Caleta a les 8’30 hores i, en un traçat paral·lel a la línia de boies cobrisquen els 4500 metres de distància que els separen de la Grava.
La inscripció costarà 10 euros per a federats i 12 per als no federats i inclou segur, capell de bany patrocinat per Gunitec, avituallament i samarreta commemorativa. L'organització garantirà la seguretat dels participants amb vaixells de suport i la presència de Creu Roja, a més d'oferir un servei de guardarropía. Des d'avui i fins al 9 de setembre mateix es pot formalitzar a través de la web www.conxip.com, on estan els detalls tècnics de la prova. La travessia inclourà una segona categoria popular que consistirà a nadar 400 metres en un recorregut per la platja de la Grava.

Tir amb arc i escoles municipals
Altra de les iniciatives noves que ha engegat la regidoria d'esports de Xàbia és el curs d'iniciació al tir amb arc al que, de forma gratuïta, es podrà accedir fins a finals de setembre tots els dimarts i dijous de 19 a 20’30 hores en el Palau Municipal d’Esports Miguel Buigues. Les classes, tant per a xiquets com per a adults, les impartirà el monitor Jesús Aragón, qui facilitarà tot el material necessari als quals vulguen provar aquesta modalitat olímpica. Aragó ha apuntat que les classes aportaran les nocions bàsiques per a experimentar el tir, una pràctica que “ajuda a treballar la concentració i la contenció emocional o dels impulsos”, a més de ser un dels pocs esports igualitaris, que poden practicar amb les mateixes possibilitats persones de diferents sexes, edats i fins i tot amb alguna discapacitat. Si l'activitat compta amb un bon acolliment, l'Ajuntament valora incloure-la com una més de les disciplines en les escoles municipals.
Finalment, el regidor d'Esports també ha informat que s'ha obert la inscripció de les escoles esportives municipals dirigides a xiquets de 6 a 14 anys i que ofereixen durant el curs la possibilitat de practicar patinatge, bàdminton, futbol-crack, gimnàstica rítmica, handbol, futbol sala, multiesport, escacs, natació, psicomotricitat o tennis de taula. Juan Luis Cardona ha avançat altres projectes encara en preparació com la intenció d'organitzar un triatló de cara a la pròxima primavera.
Per la seua banda, l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha volgut mostrar el seu suport a tots aquests esdeveniments que amplien i renoven l'oferta esportiva del municipi. Chulvi ha destacat l'esforç tremend del regidor per a millorar la programació a mitjà termini i ha agraït la participació de totes les persones i clubs implicats en les activitats com és el Nàutic de Xàbia, que està fent un esforç per obrir-se a la població.