L'Ajuntament urbanitzarà una zona pública del Freginal

16 ago 2011 El projecte inclou un tancament que abasta totes les instal.lacions esportives

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Xàbia ha adjudicat la direcció d'obra corresponent a un pla complementari a la canalització del barranquet del Freginal. Segons ha explicat el regidor d'Obres, Paco Torres, existeix una zona municipal entre els carrers Malta i Molí de la Safranera que anava a asfaltar-se amb el citat projecte, per la qual cosa s'ha decidit aprofitar la conjuntura per a urbanitzar-la i dotar-la de tots els serveis.
El nou projecte inclou l'empedrat, construcció de voreres, instal·lació d'enllumenat públic i arbrat, habilitació d'una zona d'aparcament i un carril bici. A més comporta el tancament del perímetre que abasta totes les instal·lacions esportives municipals com són el trinquet, el camp de futbol municipal, les pistes de frontó i poliesportiva, el camp de rugbi i el camp de futbol escolar, ha indicat Torres. El tancament inclourà una porta lateral per si el Consistori veu convenient tancar el complex en algun moment puntual.
Així mateix, l'obra repercutirà en la millora de les infraestructures bàsiques, com el soterrament de la línia de mitja tensió, la instal·lació de xarxa hídrica, pluvials o els sanejaments de les dotacions esportives. El regidor ha afegit que la zona quedarà preparada per a si algun dia es decideix obrir el vial marcat en el Pla General que, des de la carretera que entra al municipi des de Gata de Gorgos, donaria un accés directe a la zona esportiva a través de la zona de Sortetes.
A més, l'empresa pública d'aigües AMJASA també aprofitarà les obres per a substituir una canonada amb més de 50 anys d'antiguitat per una altra canalització de 250 milimetres de diàmetre que enllaçarà la planta dessalinitzadora amb les noves canonades del carrer Sant Vicent i d'ací, empalmarà amb la zona del Calvari per a donar un millor servei.
El projecte, xifrat inicialment en 469.995 euros, ha pogut rebaixar el seu cost en un 39% en incloure's com modificat al pla del Freginal, per la qual cosa ho executarà la mateixa constructora (la Unió Temporal d'empreses formada per les signes Asfalts Guerola S.A. i Estructures Gavir S.L.) per 286.932 euros més IVA i altres impostos.
Altres assumptes tractats en la Junta de Govern d'avui han sigut l'aprovació de 20 llicències (17 d'obra menor i 3 d'edificació) o la resolució del contracte d'arrendament d'un magatzem en el carrer Mossen Febrer en el qual la brigada municipal apilava materials, que ara traslladarà a dependències de caràcter municipal. La mesura és una més del pla d'estalvi impulsat per l'executiu.
Una altra de les decisions preses és l'assistència a esdeveniments promocionals durant els pròxims mesos. A més de la fira de Valladolid, l'Ajuntament de Xàbia acudirà per primera vegada a promocionar-se a la fira de Tots Sants que se celebra a Cocentaina.