L'Ajuntament ordena consolidar de forma urgent un molí de la Plana

10 ago 2011 La precarietat en l'estructura del molí desaconsella decretar la paralització de l'obra

El departament d'Urbanisme ha dictat una ordre d'execució amb caràcter urgent destinada al propietari d'un dels molins de vent de la Plana de Sant Jeronim que ha quedat en situació precària després d'unes obres de rehabilitació. Segons ha explicat el regidor de l'àrea, Pere Sapena, els inspectors de l'Ajuntament van estar la passada setmana analitzant els treballs que s'estan executant en el molí, que compten amb llicència municipal d'obra, concedida la passada legislatura. La inspecció va constatar que l'obra no s'ajusta al permís concedit i que, a més, ha deixat els gruixuts murs de pedra (abans tenien un grossor de 140 centímetres) amb sols 40 centímetres, la qual cosa comporta un elevat risc de solcida. Precisament aquesta precarietat en l'estructura del molí desaconsella decretar la paralització de l'obra, explica Sapena.
A pesar que en la inspecció de la passada setmana ja es va advertir als propietaris que havien de solucionar aquesta inestabilitat de forma immediata, des d'Urbanisme s'ha decidit que els serveis jurídics preparen una ordre d'execució amb caràcter urgent instant al promotor per escrit a que consolide immediatament el molí. Després, es vigilarà que el projecte seguisca les directrius que es van aprovar en la llicència d'obra, ja que aquestes respectaven les característiques de l'immoble, datat del segle XIV i que està declarat Bé de Rellevància Local.
El regidor d'Urbanisme ja ha advertit que si els propietaris no compleixen l'ordre de manera urgent, l'Ajuntament precintarà el molí i executarà de forma subsidiària la seua consolidació, facturant després a la propietat totes les despeses.