Teatre i música clàssica en la plaça al costat del Conservatori

09 ago 2011 El divendres s'oferix gratuïtament l'obra "Espanya és somni"

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Xàbia, en col·laboració amb Acció Cultural Espanyola, ofereix aquest divendres dia 12 una sessió de teatre a l'aire lliure. La representació serà en un escenari instal·lat en la plaça al costat del nou Conservatori (carrer Rafael Echagüe) a les 22 hores. L'entrada és lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.
L'obra triada és “Espanya és Somni”, l'adaptació de l'acte sacramental “La Vida és Somni” de Calderón de la Barca que realitzen els estudiants de la Real Escola Superior d'Art Dramàtic de Madrid. En aquesta versió, els protagonistes d'Espanya és somni han saltat al segle XX, i viuen immersos en una Espanya devastada per la Guerra Civil que tracta de progressar mentre està sotmesa. Personatges d'una altra època que sempre estan vigents gràcies a una temàtica anacrònica; el poder, la llibertat de l'home i el joc de les aparences representats de forma desenfadada i colorista en un esdevenir d'esdeveniments que delecten i no deixen indiferent a l'espectador.
La representació teatral del divendres serà l'equador en l'oferta cultural en el Centre Històric de Xàbia que des de demà dimecres prendrà com a base la plaça al costat del Conservatori, amb el festival Xàbia Clàssica que organitza Vivace Agència Musical en col·laboració amb l'Ajuntament.
Aquest certamen comptarà amb artistes de talla internacional com el Quartet de Buscarest, procedents de l'escola Lubomir Pipkov de Sofia que la nit de matí interpretarà obres de Wolfang Amadeus Mozart, Tchaikovsky o Johan Strauss adaptades per a corda. El dijous serà el quartet "Il Concerto Accademico” en el qual Margherita Marseglia actua com concertino el que repassarà amb el seu repertori des del Barroc fins a la música contemporània. Ja en dissabte serà Gabriel Bianco qui prenga el protagonisme amb la seua guitarra clàssica i interpretarà obres de Telemann, Scarlatti, Bach, Barris, Vila Llops o Regondi. L'últim dels recitals serà el diumenge a càrrec del violoncel·lista Boris Andrianov, amb obres de Bach, Schedrin i Sollima. Tots els concerts seran a les 22 hores en la citada plaça al costat del Conservatori i es precisarà entrada, que es poden adquirir en les oficines de Turisme i en taquilla el mateix dia del concert. Els preus són, per cada concert, de 20 euros, 16 euros per a jubilats i 10 euros per a estudiants del conservatori professional de Xàbia.