La fira de comerços torna aquest cap de setmana a la zona de Duanes

08 ago 2011 Els expositors comercials estarán complementats per oferta hostalera i actuacions musicals

L'Associació de Comerciants de Duanes del Mar ha presentat aquest matí la segona fase de la Fira de Comerços amb la qual estan complementant l'oferta turística de Xàbia durant aquest estiu. El president del col·lectiu, Giovanni Sánchez, ha explicat que des del dijous 11 fins al dilluns 15, tots dos inclosos, s'instal·laran 18 expositors comercials en la zona central de l'Avinguda Jaume I. També hi haurà un stand en el qual estaran representats 22 establiments hostalers del municipi, una gelateria i, com a novetat, el primer quiosquet mòbil: l'Oliva Negra, que donarà servei en el mateix recinte. Sánchez ha afegit que la fira es completarà amb actuacions musicals per a fer més atractiva la visita. Així, el dijous es podrà gaudir d'un grup de jazz, donant continuïtat a les activitats temàtiques que durant tot l'estiu complementen al festival Xàbia Jazz, el dissabte actuarà el grup de rock SFM i el diumenge el guitarrista cubà Inti Cardoso. Aquestes actuacions són possibles gràcies a la col·laboració econòmica dels hostalers de Marina Espanyola.
La fira dels comerços es repeteix un cap de setmana de cada mes i la pròxima edició serà del 16 al 18 de setembre. Com ha manifestat un altre dels empresaris del port, Isaac Placenase, aquest esdeveniment pretén “acaronar” al turista, perquè aquest es marxe de Xàbia amb ganes de tornar el pròxim any. La fira no és l'única activitat que té lloc en el port, també els hostalers d'Andrés Lambert o Marina Espanyola preparen actuacions de monologuistes i animació per a donar-li més ambient lúdic als carrers.
No obstant açò, com ha aclarit Placenase, l'associació no vol cenyir-se a promocionar el barri, sinó que estan tendint llaços a empresaris del Centre Històric o l'Arenal perquè cada esdeveniment, independentment d'on se celebre, servisca perquè el visitant es porte una idea general de “tot el que és Xàbia a nivell comercial” i conega les millors tendes i els millors restaurants.
Per la seua banda, el regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, ha destacat la implicació del col·lectiu a dinamitzar i donar una major oferta d'oci a tots els que visiten el port i ha mostrat la predisposició de l'Ajuntament a col·laborar amb tots els emprenedors. De fet, Cardona ha recordat que en l'últim ple, la Corporació va aprovar un nou conveni de col·laboració amb l'Associació de Comerciants de Duanes pel qual percebran una subvenció de 5.000 euros.