El alcalde renuncia al sou i a la resta de retribucions municipals

05 ago 2011 Els diners es destinarán a beques i projectes que generen llocs de treball

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, no cobrarà ni un sol euro per la seua gestió al capdavant de l'Ajuntament. Chulvi ha explicat aquest matí que ahir va formalitzar davant Secretaria la renúncia a percebre el salari de 50.000 euros a l'any que li havia assignat el ple i també a les indemnitzacions per assistència a plens i comissions, un dret que li correspon a tots els regidors que no tenen marcat un salari i que pot arribar als 1.700 euros al mes. El munícip xabiero tampoc cobrarà per assistir als consells d'Administració de Amjasa, l'empresa pública d'aigües.
El primer edil ha incidit que, tal com es va comprometre, ha rebutjat el sou municipal quan ha acceptat les retribucions en la seua condició de Diputat per la província d'Alacant. En aquest sentit, Chulvi ha volgut deixar clar que la seua labor en la Diputació no minvarà en absolut la seua dedicació en l'Ajuntament sinó que, al contrari “serà una part més del meu treball per Xàbia ja que seré sabedor de primera mà de tots els assumptes que allí es tracten, la qual cosa pot ser beneficiós per al municipi”, ha manifestat.
Així mateix, el que l'alcalde siga diputat també comportarà un estalvi substancial en l'economia de l'Ajuntament en un moment en què aquest “ha de marcar qualsevol acció política i en el qual els polítics devem ser els primers a donar exemple d'austeritat”, considera el president de la Corporació.
I és que la renúncia de José Chulvi al seu salari reduirà més les despeses en òrgans de govern que ha possibilitat aquest executiu. Si ja es va anunciar una retallada en aquest concepte de 150.000 euros anuals respecte a la passada legislatura, ara s'eleva l'estalvi als 200.000 euros a l'any, la qual cosa suposarà un global de 800.000 al llarg de la legislatura.
Com els 50.000 euros que corresponien al sou de l'alcalde ja estan consignats en el pressupost, serà José Chulvi qui determine on es destina aquesta partida a través d'una modificació de crèdits. En aquest sentit, l'alcalde ha avançat que proposarà destinar-los a beques i ajudes a bons estudiants i esportistes, plans educatius, empresarials, científics i socials i a projectes que generen llocs de treball. “Vull que ser veí de Xàbia signifique un plus i una oportunitat més per a poder aconseguir-ho” ha ressenyat. Per a cercar la millor fórmula per a invertir aquests diners, Chulvi es posarà en contacte amb persones del món educatiu, esportiu i empresarial.