L'Ajuntament instal·larà la finestreta única en les oficines del Portal del Clot

04 ago 2011 Hi haurá set taules per atendrer nombrosos tràmits

L'Ajuntament de Xàbia ha començat avui les obres per a traslladar el registre al edifici municipal del Portal del Clot, on está Serveis. En concret s'ha començat a derruir els envans que fins ara separaven els despatxos dels regidors d'Obres i Serveis, locals que desapareixen en favor d'una nova zona d'atenció al públic. Com ha explicat el responsable d'Urbanisme, Pere Sapena, aquesta àrea serà el inici de la promesa oficina d'atenció al ciutadà, també anomenada finestreta única, i en la qual es podran formalitzar nombrosos tràmits que abasten des del registre, el padró, les llicències d'obra o activitats, la petició de permisos o les gestions relatives al servei d'aigua potable. Sapena ha avançat que hi haurà set taules d'atenció a les quals cada ciutadà podrà dirigir-se depenent del tràmit que es dispose a realitzar. L'executiu valora situar també ací l'oficina d'atenció al resident estranger, que ara atén temporalment en la Casa de Tena.
La intenció de la regidoria de Participació Ciutadana, que coordina Cesc camprubi, és fer més còmode el tracte dels ciutadans amb l'Ajuntament, ja que l'actual dispersió d'oficines per diversos edificis públics complica les gestions a les persones poc familiaritzades amb l'organització municipal.
El trasllat anirà aparellat amb la refundició dels departaments d'Urbanisme i Obres, el personal de les quals s'acomodarà en l'oficina tècnica (carrer D’Avall). En aquest sentit, Sapena indica que s'està reorganitzant a ambdues plantilles per sectors (topografia, arquitectura, enginyeria i fins i tot els propis regidors) perquè estiguen al tant de les gestions dels dos departaments i així que es puguen suplir durant les vacances i evitar que aquestes condicionen el ritme de treball en les regidories.
Des de les àrees implicades s'estima que en un parell de setmanes puga estar acabada la reorganització que centralitzarà en l'edifici del Portal del Clot l'atenció al públic, a més d'albergar els departaments de Serveis, Medi ambient i Agricultura. Mentre, l'oficina del carrer d’Avall es reservarà per al treball tècnic i l'atenció a persones que concreten les seues gestions en plans urbanístics.
De moment i mentre duren les obres, els departaments implicats segueixen atenent en les oficines de costum.