El Mercat acull un punt d'informació sobre el Festival de Jazz

03 ago 2011 Els concerts comencen demá dijous, a la plaça de la Constitució a les 22'30 hores

Enguany, el Festival de Jazz està present en tots els racons de Xàbia. Un dels exemples és el Mercat Municipal, on s'ha habilitat una parada temàtica amb discos dels grups que han actuat al llarg dels deu anys de certamen, tota la informació dels concerts que comencen demà dijous i un variat assortit de productes de l'esdeveniment com a samarretes, imants de nevera, pins, adhesius o petits penjadors per a bosses. A més, el propi mercat té en aquests dies els sons jazzístics de música de fons i elements decoratius com a notes musicals o un teclat de piano simulat en el mostrador del punt d'informació del Festival. El lloc està atès per dos voluntaris, experts en jazz, tant en horari de matí com de vesprada. A les nits estaran al costat del recinte de la Plaça Constitució on se celebraran els recitals. Les entrades, a més d'en taquilla, es poden adquirir de forma anticipada en les oficines municipals de turisme i per Servicam. Els preus són de 15 euros per cada concert i 40 euros per a l'abonament dels quatre. Els menors de 26 anys i els pensionistes tenen una bonificació en els bitllets (el preu és de 12 euros per concert i 30 per l'abonament).
D'altra banda, aquesta vesprada s'inaugura la tercera de les exposicions transversals amb les quals associacions com El Generador Cultural han donat més impacte al festival. Fins al 4 d'agost s'instal·larà en el Museu Soler Blasco una mostra retrospectiva d'imatges i cartells de les deu primeres edicions de Xàbia Jazz. També la “XabiaJazz DixieLand Band”, una petita banda itinerant, recorrerà diferents punts del municipi per a animar l'ambient i convidar als ciutadans a assistir als concerts.
Recordar que el certamen comença demà. Tots els concerts són a les 22’30 hores en la Plaça Constitució. El cartell comença aquest dijous 4 d'agost amb el concert d'un quartet liderat pels músics Javier Colina (contrabaix) i Antonio Serrano (harmònica), especialistes a combinar compassos flamencs i sons cubans amb el jazz. El divendres 5 d'agost omplirà l'escenari l'espectacular big band de 18 músics que dirigeix el veterà saxofonista Bob Sands. La big band està composta pels millors músics residents a Madrid i compta amb la col·laboració de solistes com Bobby Martínez, Chris Kase, Norman Hogue, Rubén Andreu i Israel Sandoval entre uns altres, la qual cosa garanteix al públic que els solos que escoltaran seran tan excitants com les seccions. Ja el dissabte 6 d'agost pujarà a l'escenari el guitarrista i llautista israleià Amos Hoffman, qui fusiona el jazz amb la música de l'orient. Finalment, el diumenge 7 d'agost, tancarà el festival la nord-americana Deborah J. Carter, cantant i compositora considerada com una de les vocalistes de jazz més excitants en l'escena europea actual.