Mor don Joaquín Sendra, rector de l'església del Loreto

02 ago 2011 La misa exequial será demá a les 19 hores a la seua parròquia

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, en el seu nom i en el de tota la Corporació, vol transmetre el seu més sentit condol a la família i feligresos de don Joaquín Sendra Benavent, qui ha mort aquest migdia als 69 anys d'edat. Sendra ha sigut durant més de tres dècades el rector de l'església de la Verge del Loreto, també coneguda com la parròquia del mar, on deixarà una petjada inesborrable en diverses generacions de xabieros. Encara que nascut a Pego, en 2008 l'Ajuntament de Xàbia li va nomenar Fill Adoptiu de la Vila com a reconeixement institucional al seu gran treball pastoral en la comunitat de Duanes i la seua aportació a la societat local.
Com anuncien des de la parròquia, la capella ardent de don Joaquín Sendra s'instal·larà matí en l'Asil Hermanos Cholbi a partir de les 10 hores i fins hora de la missa exequial, que serà a les 19 hores en l'església del Loreto.
Segons informació facilitada per l'agència de notícies del Arquebisbat (AVAN), Joaquín Sendra va rebre l'ordenació sacerdotal en 1967 a València i la seua primera destinació va ser la parròquia Natividad de La nostra Senyora a Caudete de las Fuentes i, més tard, la de Sant Antonio Abad, en el municipi de Los Isidros. En 1978 va ser nomenat rector de Nuestra Señora del Buen Consejo de València, i des de 1980 estava al capdavant de la parròquia del Loreto de Xàbia.
També des de 1997 formava part de la comissió diocesana de Turisme i Temps Lliure. A més, Joaquín Sendra va ser arxipreste de l'antic  Arciprestazgo Marquesado de Dénia des de 1990 al 2000 i membre del Consell Presbiteral del Arquebisbat de 1989 al 1992.