L'executiu anula un contracte per a no perdre una subvenció de 130.000 euros

01 ago 2011 L'Ajuntament dota amb dos nous cotxes a la Policia Local

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Xàbia ha acordat rescindir el contracte amb una empresa a la qual se li va adjudicar la implantació d'una aplicació informàtica per a millorar els sistemes de gestió tributària i recaptatòria. Aquesta contractació va ser possible gràcies a una subvenció de 130.000 euros inclosa en el segon Fons d'Inversió Estatal (Pla I), per la qual cosa l'executiu ha accelerat la tramitació per a declarar nul el contracte i poder tornar a licitar en termini, evitant la pèrdua d'aquesta important ajuda.
Segons ha explicat l'alcalde, José Chulvi, encara que s'han accelerat al màxim els tràmits, aquest acte administratiu està avalat amb un informe del Consell Jurídic Consultiu, que ha donat la raó al Consistori en considerar provat que la mercantil no pot complir el acordat. El regidor d'Hisenda, Oscar Antón, ha contactat amb diverses empreses i comprovat que les hi ha disposades i amb capacitat per a tenir llest el treball abans del 31 de desembre, data límit per a entrar en el termini de la subvenció. La nova eina modernitzarà el sistema de recaptació de tributs com l'IBI, plusvàlues i ho farà compatible amb l'administració electrònica.
També en junta de govern s'ha aprovat arrendar mitjançant el sistema de renting dos nous cotxes per a la Policia Local. Aquesta modalitat de lloguer a llarg termini inclou tots els serveis que puga necessitar el vehicle: manteniment complet, reparació d'avaries i segur. Com incideix l'alcalde, amb el renting es reduiran els costos sense minvar els mitjans que necessita aquest cos de seguretat.
Altres qüestions abordades en la reunió executiva de la setmana han sigut concedir l'autorització de l'ús de la platja de l'Arenal per al XV Open de Voley Platja, que tindrà lloc aquest cap de setmana, i la concessió de nombroses llicències: d'obertura (1), ambientals (4), d'edificació (3), d'obra menor (8), de primera ocupació (2)