L'israelià Amos Hoffman tria el Xàbia Jazz per a estrenar a Europa el seu nou treball

29 jul 2011 El festival comença el proper dijous en l'actuació de Colina i Serrano's project

El festival internacional de jazz que organitza cada estiu l'Ajuntament de Xàbia presentarà per primera vegada a Europa el projecte “Carving” del músic israelià Amos Hoffman. El laudista i guitarrista nascut en Tel Aviv, col·laborador habitual del prestigiós baixista Avishai Cohen, demostrarà en el recital el seu peculiar estil, que combina la música amb arrels d'orient mitjà amb els ritmes del jazz. Aquest concert, oferit en col·laboració amb el consorci Casa del Mediterrani la nit del dissabte 6 d'agost, possibilitarà la promoció a Espanya d'un dels músics de més avantguarda de la ribera del Mediterrani, en aquest cas d'Israel.
El Xàbia Jazz, un dels certàmens més importants i consolidats de la província d'Alacant, alça el teló aquest dijous 4 d'agost amb el concert d'un quartet liderat pels músics Javier Colina (contrabaix) i Antonio Serrano (harmònica), especialistes a combinar compassos flamencs i sons cubans amb el jazz. El divendres 5 d'agost omplirà l'escenari l'espectacular big band de 18 músics que dirigeix el veterà saxofonista novaiorquí Bob Sands. La big band està composta pels millors músics residents a Madrid i compta amb la col·laboració de solistes com Bobby Martínez, Chris Kase, Norman Hogue, Rubén Andreu i Israel Sandoval entre uns altres, la qual cosa garanteix al públic que els solos que escoltaran seran tan excitants com les seccions. Finalment, el diumenge 7 d'agost, tancarà el festival la nord-americana Deborah J. Carter, cantant i compositora considerada com una de les vocalistes de jazz més excitants en l'escena europea actual.
El festival internacional Xàbia Jazz, ja en la seua 11 edició i totalment consolidat dins del panorama nacional gràcies a l'aposta per mantenir una qualitat capdavantera, va tancar la seua passada edició amb més de 4.000 espectadors i s'ha convertit en una cita ineludible per a molts veïns, estiuejants i rostres coneguts. Els concerts a l'aire lliure, des del dijous 4 d'agost al diumenge 7, es mantenen en la plaça de la Constitució i a les 22’30 hores.
A més, enguany el festival s'obri socialment amb la participació d'associacions com El Generador Cultural, que ha organitzat diverses exposicions temàtiques sobre jazz durant tot estiu.