Creu Roja demana extremar la precaució en platges i en carretera

28 jul 2011 L'ONG realitza una activitat de conscienciació en la platja de Xàbia

Creu Roja Espanyola en Xàbia, dins de la seua estratègia de prevenció d'accidents “Prevenir es Vivir”, ha presentat avui dijous en la platja de l'Arenal de la localitat la novena edició de la seua campanya “Este verano quiérete mucho”, realitzada en col·laboració amb Laboratoris VICHY i el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics. Durant el període estival es multipliquen els riscos derivats del sol, com a insolacions, cremades solars o els “colps de calor”. La prevenció, a través de gestos tan simples com aplicar-se protecció solar o assecar-se bé en eixir de l'aigua, pot evitar futures lesions en la pell. També en aquesta època augmenten els accidents relacionats amb l'aigua, tals com a caigudes, ofegaments, corts de digestió o contratemps causats per artefactes aquàtics; així mateix, s'incrementen les lesions produïdes per animals marins. Estar previnguts i seguir consells com banyar-se només en zones habilitades per a açò pot servir perquè aquestes situacions no es produïsquen.

A la presentació d'aquesta campanya han assistit, entre uns altres: la Presidenta en funcions i el Vicepresident de Creu Roja en Xàbia, Lola Ivars i José Luis Domenech, el Vicepresident Nacional de Creu Roja Espanyola, Carlos Payá, els regidors de Platges i Seguretat Ciutadana respectivament, Doris Courcelles i Juan Ortolá, i l'alcalde de la localitat, José Chulvi. La Campaña ha consistit en la instal·lació d'una gran creu inflable de 400 metres quadrats, que s'ha establit en el dia d'avui en la platja. En aquesta creu s'han realitzat tallers de primers auxilis, exhibicions i demostracions de tècniques de Reanimació Cardiopulmonar, s'han realitzat preses de tensió, test de glucosa i proves de melanina realitzades per una farmacèutica de la localitat, així com consells per a cuidar el medi ambient i la salut i com prevenir accidents en carretera. Sobre aquesta última,Creu Roja, a més de repartir “Guies del Bon Conductor” ha comptat amb la participació del Campió Mundial 2010 de GP2, Sergio Hernández Von Rekowsky, que ha estat durant tot el matí participant en aquest taller amb l'objectiu de sensibilitzar a la població en matèria de prevenció d'accidents en Carretera.
A les 13.00 hores s'ha realitzat un simulacre en la mateixa platja, on els socorrista de Creu Roja han escenificat el rescat d'una persona amb símptomes d'ofegament que ha requerit ser rescatada amb l'ajuda d'una embarcació, i que ha sigut traslladada fins a mateixa creu inflable on se li ha reanimat i estabilitzat. Amb aquest exercici Cruz Roja ha volgut mostrar a la població la importància d'una actuació ràpida així com aprofitar per a llançar els consells per a prevenir aquest tipus d'incidents a l'estiu.

La jornada ha finalitzat a la vesprada amb un concurs de ball en platja entre iaios i néts que ha pretès commemorar el Dia del Iaio al mateix temps que mostrar la importància de l'exercici físic com a part fonamental per a millorar el benestar físic, psíquic i social.