L'Ajuntament de Xàbia renova les dotacions del punt de bany adaptat de l'Arenal

27 jul 2011 Cruz Roja ajuda a gaudir de la mar a les persones amb mobilitat reduïda

El departament de Serveis de l'Ajuntament de Xàbia té previst demà dijous a primera hora substituir els mòduls de vestuaris, dutxes i sanitaris que formen part del punt de bany adaptat disponible en la platja de l'Arenal. Els treballs es completaran en poc temps, per la qual cosa a les 11 hores, quan es comença a oferir el servei de suport al bany, les noves dotacions estaran llestes per a la seua utilització.
Segons expliquen des de la regidoria, la renovació ha sigut possible gràcies a una subvenció en espècie de la Conselleria de Benestar Social que va sol·licitar el Consistori per a substituir aquest mobiliari específic. Aquest era el mateix des que es va obrir el punt adaptat, fa més de cinc anys, per la qual cosa s'havia deteriorat considerablement. Ara s'instal·laran tres cabines noves i perfectament adaptades per a l'ús de persones amb problemes de mobilitat.
En aquest sentit, la regidoria de Platges que dirigeix Doris Courcelles vol recordar als veïns i turistes que tenen a la seua disposició un servei d'ajuda al bany en la punta sud de la platja de l'Arenal. Allí, des de les 11 fins a les 19 hores, els socorristes de Creu Roja estan a la disposició de les persones majors o amb dificultats per a moure's que desitgen gaudir del mar utilitzant les cadires amfíbies i amb acompanyament. En aquesta zona també hi ha habilitades unes cadires i ombres per a descansar.
A més, la Creu Roja ofereix un servei social extra a tots els que no tenen mitjans per a anar pel seu compte a la platja. Sota petició (cal telefonar a la seu local al 965791961 i inscriure's), és possible que un cotxe adaptat el arreplegue en la seua casa i el porte fins a l'Arenal. Com indiquen des de l'ONG, aquesta assistència es realitza els matins dels dilluns, dimarts i dijous als usuaris del Centre de Dia i està disponible també per a les persones que acrediten necessitar-ho. Dins d'aquest programa d'ajuda, Creu Roja també porta cada dilluns a la vesprada a la platja a un grup de residents de l'Asil Hermanos Cholbi.