L'Ajuntament de Xàbia redueix més de la meitat la despesa anual en telèfons mòbils

25 jul 2011 El municipi rep un plus per la seua eficiència en el reciclatge de paper, cartó i envasos

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Xàbia ha aprovat aquest matí l'adjudicació d'un nou contracte que permet abaratir considerablement la despesa en telefonia mòbil. Segons ha explicat el regidor de Noves Tecnologies, Cesc Camprubi, fins ara el Consistori gastava a l'any 54.000 euros en un paquet que inclou les trucades entre els mòbils de la plantilla municipal i des dels fixos dels edificis municipals a mòbils. Amb la renegociació de les condicions i sense canviar de companyia s'ha aconseguit reduir aquesta despesa més de la meitat. Així, s'ha tancat una tarifa plana per als pròxims dos anys a raó de 20.778 euros anuals, la qual cosa en aquest període suposarà 48.000 euros d'estalvi. Com ha remarcat el regidor, aquesta és una mostra de la voluntat d'eficiència que regirà les contractacions de l'executiu de Xàbia.
En la Junta de Govern d'aquesta setmana també s'ha adonat de l'ingrés que ha rebut l'Ajuntament per la bona gestió dels residus de paper, cartó i envasos. Com ha destacat l'alcalde, José Chulvi, a part dels pagaments periòdics de l'empresa que s'encarrega de gestionar aquests residus, l'Ajuntament de Xàbia ha aconseguit un plus de 55.511 euros que premia la “eficiència” en el reciclatge, situat per sobre de la mitjana. Així mateix, aquesta empresa (Ecoembalajes) ha aportat ja a l'Administració Local altres 46.948 euros com a abonament derivat del tractaments de residus del primer quadrimestre de l'any.
Unes altres de les decisions preses avui per l'equip de govern són la renovació del conveni de col·laboració amb l'agrupació local de l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA), a la qual l'Ajuntament subvencionarà amb 2.700 euros; la regulació dels llocs màxims que es podran instal·lar en el mercat setmanal dels dijous durant 2012, que s'ha fixat en 139 o l'aportació municipal al Consorci Provincial de Bombers, xifrada en 93.675 euros per al primer semestre.
La Junta de Govern també ha autoritzat la concessió de diverses llicències: quatre d'edificació, quatre d'obra menor i altres quatre de primera ocupació.