L'Ajuntament de Xàbia obri una oficina d'atenció al resident estranger

22 jul 2011 El servei s'oferirá inicialment en la Casa de Tena

El departament de relacions amb el resident de l'Ajuntament de Xàbia ha obert una oficina d'assistència i informació per als estrangers. Inicialment, s'atendrà al públic en l'edifici municipal de la Casa de Tena, situada en el carrer Major encara que l'accés directe a la delegació del Resident és en la calle Pastores número 2, per la porta de pedra tosca i forja. L'horari és de 9’30 a 13’30 hores, però els usuaris poden contactar en qualsevol moment per correu electrònic a l'adreça: help@ajxabia.org.
Segons ha explicat el regidor responsable, Oscar Antón, l'objectiu principal d'aquesta oficina és funcionar com una finestreta única per a tots aquells amb problemes lingüístics per a comunicar-se amb els departaments de l'Ajuntament o que necessiten ajuda per a les seues gestions administratives. Antón ha reconegut que hi ha molt resident que desconeix el funcionament de l'Administració Local i a quin departament ha de dirigir-se per a cada tràmit, per la qual cosa aquesta oficina servirà per a acostar-los al treball de l'Ajuntament i donar-los a conèixer els serveis dels quals disposen en estar empadronats.
Una altra de les funcions bàsiques d'aquest servei és convertir-se en nexe d'unió entre les associacions veïnals o urbanitzacions del disseminat amb el Consistori, arreplegar les seues necessitats i opinions per a poder canalitzar-les fins als departaments corresponents. També es contactarà amb associacions cíviques, com la Universitat de la Tercera Edat o les organitzacions de caritat, per a escoltar les seues idees i problemàtiques. Antón ha avançat que en unes setmanes es començarà a convocar a aquests col·lectius a una primera reunió per a presentar-los el servei i concretar les fórmules per a entaular un contacte eficaç.
Entre les iniciatives que està planificant el departament també hi ha dirigides a espanyols, com un curs d'anglès bàsic per a aturats que, al no tenir dotació pressupostària per a organitzar-ho a través del Creama, ho impartirien residents a Xàbia amb origen sajó i que s'estan presentant-se voluntaris. També es mantindran projectes amb èxit en edicions passades com el “Hablemos Más”, un programa que posa en contacte a persones de diferents llengües perquè s'ajuden mútuament a millorar en els idiomes. Les encarregades d'atendre l'oficina d'ajuda al resident són Elisabeth Collins i Georgina Rodríguez.