Xàbia preveu una bona ocupació turística per a aquest estiu

21 jul 2011 El municipi augura una millora de les dades respecte als registrats durant els últims dos anys

El regidor de Turisme de Xàbia, Antonio Miragall, ha avançat avui que, segons les dades facilitades pels hotels, cámpings i apartaments turístics, les previsions turístiques es presenten “molt favorables” per al municipi, estimant una ocupació mitjana del 85 % en el mes de juliol, deu punts superior a la registrada durant l'any passat. Per al mes d'agost, mes de major activitat turística, les reserves tancades fins al moment representen un 73 %, encara que s'estima que l'ocupació mitjana aconseguirà entre el 90 i 95 %, a causa de les reserves d'última hora, apunten des del departament.
Des de la regidoria assenyalen que les previsions “sempre són difícils d'estimar”, per la qual cosa “fins que no concloga la temporada no es podran oferir xifres contrastades". Així i tot, les reserves efectuades fins al moment plasmen un increment de turistes mantingut en els últims mesos i “el missatge positiu que s'ha transmès des del empresariat turístic, fan vaticinar una bona ocupació turística" apunten des de Turisme.
El regidor Antonio Miragall ha considerat que “encara que hem de ser cauts perquè estem en època de crisi, les dades aportades fan pensar que el Turisme repercutirà de forma positiva en l'economia i en l'ocupació temporal del municipi”.
Miragall ha volgut mostrar la seua satisfacció per la labor realitzada per les diferents regidories i associacions amb l'objectiu comú de brindar una àmplia oferta cultural i d'oci complementària a la de sol i platja. Rutes Teatralizadas, Visites guiades en idiomes, Festes de Moros i cristians, Festival de Música a l’Estiu, Festival de Jazz o el Festival Xàbia Clàssica són alguns dels esdeveniments dels quals es podrà gaudir aquest estiu a Xàbia.
D'altra banda, el responsable de la Regidoria de Turisme ha anunciat que té previst convocar en breu el Consell Municipal de Turisme, òrgan encarregat de definir les directrius a seguir en matèria turística. Actualment s'està treballant a modificar part de la composició, organització i funcionament dels estatuts amb la intenció de convertir-ho en un òrgan més dinàmic i operatiu i que tots els sectors turístics formen part del mateix.