Els concerts de Música a L’Estiu protagonitzen aquesta setmana l'oferta cultural a Xàbia

18 jul 2011 Músics arribats de tot el món perfeccionen les seues tècniques i ofereixen recitals en el municipi

El festival internacional Música a L’Estiu torna puntual a la seua cita estiuenca a Xàbia. Com des de fa 26 anys, el municipi acull durant una setmana a desenes de músics arribats de tot el món que acudeixen a perfeccionar la seua tècnica amb un equip de professors del més alt nivell. Aquest matí han començat les classes en el Conservatori Professional, on uns 70 alumnes omplen les aules de mestres de la talla de Thomas Indermhüle (oboè), Vicens Prats (flauta), José Luis Estelles (clarinet), Will Sanders (trompa), David Tomas Realp (fagot) i els pianistes Eriko Takezawa i Amedeo Salvato, que acompanyaran les interpretacions dels instrumentistes de vent.
Demà a la nit començaran els concerts que durant tota la setmana fan participar a la societat xabiera d'aquest curs d'elit i que, segons ha destacat la regidor de Cultura, Empar Bolufer, suposen un bon complement al sol i platja tant per als veïns com per als visitants que aquestes setmanes omplen Xàbia. Bolufer ha incidit que la llarga història d'aquest festival internacional dóna fe de la seua consolidació en el municipi i ha comentat que l'actual seu dels concerts, la plaça enfront del Conservatori, és un lloc ideal per a gaudir de la música a l'aire lliure. Tots els recitals són a les 22’30 hores i el seu accés és gratuït.
El festival ho inaugura aquest dimarts l'actuació del quintet de vent NUNA Ensemble, que comptarà amb el suport del concertista Amedeo Salvato al piano i oferirà peces de Foerster, Français o Strauss. El dimecres hi haurà un recital de piano a quatre mans a càrrec del mateix Salvato i Eriko Takezawa amb obres de Bach, Händel, Mozart i Debussy.
Ja el dijous seran els professors, tots concertistes o catedràtics de música en ciutats del nord d'Europa, els que demostren els seus dots en l'escenari. En aquesta primera vetlada amb ells com a protagonistes s'interpretaran peces per a vent, sobretot del barroc, i unes altres com "El Murciélago" de Strauss versionada per a vent. El divendres també els mestres, aquesta vegada acompanyats de piano, oferiran un segon recital amb un programa encara per determinar. Com és habitual, tancaran el festival els alumnes del curs internacional amb un repertori que es triarà aquests dies en les classes magistrals.
El director del Festival, Thomas Indermühle, ha explicat que els alumnes d'aquests cursos són gent experimentada que arriba des de més de 15 països de tot el món per a treballar les tècniques que més difícils els resulten i, al temps, gaudir d'un entorn com el de Xàbia. Indermühle ha assenyalat que des dels seus inicis han passat molts músics que avui són solistes en grans orquestres i que, com el cas del valencià José Luis Estellés, avui s'ha convertit en un dels professors del curs.