El Aplec de Danses omple de tradició la zona de Duanes

15 jul 2011 Hi haurà balls del grup Portitxol de Xàbia i l'associació Cultural L'Alijama de Bétera

El Grup de Danses Portitxol de Xàbia rebrà aquesta nit a la Associació Cultural L’Alijama de Bètera en el Aplec de danses tradicionals que es desenvoluparà en la zona del port. A partir de les 22 hores tots els que gaudeixen amb la música popular i la cultura arrelada al mediterrani tenen una cita en l'Avinguda Jaume I amb els fandangos, boleros i jotes. Els amfitrions interpretaran danses locals com els Folies del Portitxol o el ball de Contes de Xàbia i altres arrelades en la Marina Alta. Mentre, el grup arribat des de Bétera oferirà un repertori de balls del Camp de Turia.
El Aplec de Danses es manté a Xàbia des de finals dels anys 90. Sempre es data al juliol, convertint-se en una bona oportunitat per als visitants que tenen interès a conèixer els balls tradicionals valencians i la indumentària típica. És una de les activitats que al llarg de l'any coordina el Grup de Danses Portitxol per a mantenir viu el tresor patrimonial que es nodreix de la música i els balls tradicionals. El grup, a més de ballaors, té cantants, músics, una rondalla i tres escoles (de dolçaina i tabalet, de pols i pua i de danses) amb alumnes de totes les edats.
Entre les danses de carrer, balls d'escola, els Nanos (uns personatges mítics que participen en cercaviles) i danses rituals. El col·lectiu, encara que baix diferents denominacions, porta actiu 40 anys.