El fòrum de Participació Ciutadana reprèn els seus debats a Xàbia

15 jul 2011 L'Agenda incorporará eines com les xarxes socials per a que puga accedir gent que está fora estudiant

La Casa de Cultura de Xàbia va acollir el dijous a la vesprada la primera reunió dels ciutadans interessats a participar amb les seves idees en la millora del municipi. El regidor de Participació, Cesc Camprubi, va explicar en tres idiomes (valencià, castellà i anglès) les idees que té per a aquesta nova etapa del fòrum, que espera que siga més fructífera. Camprubi va indicar que les funcions de l'Agenda 21 és disseccionar com és Xàbia en l'actualitat i imaginar “com és la que volem”, i també decidir quins són les accions necessàries per aconseguir aquest objectiu desenvolupant-se de forma sostenible.
El regidor va parlar de les “tres potes” a tenir en compte pel fòrum: el respecte a l'entorn, l'aspecte soci cultural i el desenvolupament econòmic. Camprubi va considerar que en els últims temps, l'Agenda 21 s'ha centrat en el bloc mitjà ambiental i deixat de costat els altres dos pilars, la qual cosa pot haver-hi desil·lusionat i fins i tot dissuadit de participar a ciutadans associats a determinats col·lectius.

D'altra banda, també es va comentar la possibilitat d'assajar nous canals per afavorir la participació de les persones a les quals els és difícil acudir presencialment, per exemple els estudiants que viuen fora durant la setmana. Les xarxes socials i internet seran una bona eina, encara que sense deixar de costat les enriquidores converses i discussions directes, va afirmar el regidor.
L'empresa encarregada de dinamitzar el fòrum segueix sent Amanida de Projectes. En aquesta primera reunió, els seus tècnics van explicar les metodologies que els agradaria aplicar després de l'estiu, quan el fòrum ja comence a reunir-se amb regularitat.
L'Agenda es reunirà per última vegada abans de les vacances a la fi de juliol i els participants s'han compromès a portar un llistat dels temes que els preocupen per confeccionar l'agenda dels debats, que ja seran al setembre. (es poden fer arribar per mail a alocal21@ajxabia.org)
Entre els reptes que haurà d'afrontar l'Agenda 21 de Xàbia en aquesta nova etapa està retornar la il·lusió als ciutadans sobre la seva utilitat, aconseguir atreure a més participants que els trenta actuals i buscar una fórmula que done més fluïdesa als debats entre persones amb diferents idiomes materns.