80 xiquets participen en el Campus de Futbol Base de la Penya la Marina de Xàbia

27 jun 2011 Els inscrits gaudiran d'una intens setmana dedicada a la pràctica del esport

La Penya la Marina ha presentat este matí en l'Ajuntament de Xàbia l'octava edició del Campus de Futbol Base que organitza en el municipi. Junt amb el president de l'entitat, José Buigues, han estat presents el regidor d'Esports, Juan Luis Cardona i l'alcalde, José Chulvi. Esta iniciativa reunirà la setmana que ve a Xàbia a 80 xiquets d'entre 6 i 14 anys i arribats de tota la comarca en una intensa setmana plena d'activitats relacionades amb l'esport rei, que comprén des de lliçons tàctiques a tallers, competicions i xarrades de figures rellevants en el món del futbol.
El coordinador del campus, José Caravaca, ha indicat que el diumenge a les 19 hores serà la presentació oficial en el Palau d'Esports Miguel Buigues. Una cita en què s'homenatjarà a la futbolista local Sandra Castelló, qui fa anys va ser alumna d'este campus i actualment juga en primera divisió en les files del llevant femení. Castelló serà una de les visites que rebran els alumnes i la que s'encarregarà d'explicar-los com compagina els estudis amb la competició al més alt nivell.
Caravaca també ha detallat el calendari d'activitats previstes en el VIII Campus, que prendrà com a seu central el col·legi Vicente Tena. De dilluns a divendres, els xiquets arribaran a les nou del matí i després de desdejunar-se començaran amb les activitats físiques i escolars, entrenaments i tallers relacionats amb el món del futbol, com el de banderins, camisetes o balons. Els més majors se centraran en la tècnica i aspectes com l'atenció de les bótes, com realitzar un embenada o l'anàlisi de tàctiques a través del visionat de vídeos.
Per a després del menjar es reserven activitats més relaxades com a tornejos de jocs de taula i les xarrades de professionals. Entre les visites anunciades al campus estan la de dos àrbitres de primera divisió, els germans Martínez Munuera, i jugadors d'elit nascuts a Xàbia com Adrián Ortolá, qui ha sigut porter titular de la Selecció Espanyola sub 17, Xavi Torres, que juga en Primera Divisió, i la mencionada Sandra Castelló. El dimecres es partix la setmana amb un dia dedicat a activitats especials, amb jocs i concursos. Tancarà el campus un torneig per categories i l'entrega de trofeus, que serà el divendres a les 20 hores en el Palau d'Esports.
El president de la Penya la Marina, José Buigues, ha assegurat que el de Xàbia és el campus “més veterà de la comarca i per tant un referent per a altres municipis”. Buigues ha aprofitat per a recordar que la Penya la Marina complix enguany el seu 50 aniversari i amb els seus 300 socis “gaudix de molt bona salut i seguix esforçant-se a fer coses perquè els xiquets disfruten de l'esport de forma gratuïta o per pocs diners”.
Tant el regidor d'esports, Juan Luis Cardona, com l'alcalde, José Chulvi, han agraït el treball desinteressat d'este col·lectiu i lloat la bona organització de què fa gala el campus de futbol base, a què han augurat un gran èxit. Així mateix, el responsable d'Esports ha manifestat el seu interés a recolzar totes les activitats relacionades amb l'esport base i la joventut alhora que ha destacat “els valors emergents que està aportant Xàbia al món del futbol” hi ha assenyalat Cardona.
Per la seua banda, l'alcalde ha felicitat a la Penya la Marina pels seus 50 anys d'activitat i per un “treball seriós i de referència amb el campus, que fa que vinguen xiquets des d'altres municipis”. A més, Chulvi ha recordat que este col·lectiu realitza activitats durant tot l'any i té el mèrit de ser el que va impulsar la pràctica del futbol entre els xiquets de Duanes ja que “tenien més problemes per a desplaçar-se al poble a entrenar”.