L'alcalde de Xàbia delega competències en els regidors i en la Junta de Govern

17 jun 2011 El executiu avalua canvis en el trafic del Centre Històric i l'Arenal per millorar la mobilitat

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha firmat este matí les resolucions per les quals atorga les competències als deu regidors que componen el seu executiu. A més, també ha delegat en la Junta de Govern Local nombroses atribucions amb la intenció que tots els regidors “siguen partícips de les decisions de qualsevol departament”. En este sentit, Chulvi ha detallat que la nova organització “afavorix una major coordinació entre totes les regidories i evitarà que es dupliquen recursos i amb això gastos innecessaris”.
La Junta de Govern Local, que assumix tot el protagonisme en la gestió municipal d'esta legislatura, es constituirà el dilluns 20 de juny a les 8'30 hores i estarà formada per quatre edils del grup municipal Socialista, dos per Xàbia Democràtica i un de Ciudadanos por Jávea. Es reunirà setmanalment, tots els dilluns, i després l'executiu informarà de les decisions que es prenguen. Entre les seues moltes atribucions destaquen la concessió de llicències urbanístiques, d'activitat, per a esdeveniments o mercats, la concessió de beques, les modificacions de crèdit, les contractacions, l'oferta d'ocupació pública, el pla de platges o determinar l'assistència a fires turístiques, entre d'altres.
També la setmana que ve s'informarà sobre la reducció en gastos dels òrgans de govern. L'executiu està disposat a ser exemple de la contenció del gasto que marcarà la legislatura.
En quant a les primeres accions de l'alcaldia i el nou equip de govern, ja s'han iniciat les gestions per a atendre les reclamacions de col·lectius veïnals i empresarials quant a tràfic rodat i aparcament. En l'Arenal s'està buscant on habilitar una nova zona d'aparcament i es avaluen alguns canvis en l'organització del tràfic per a descongestionar la zona.
En el Centre Històric, es té previst deixar obertes tant al migdia com a la nit la plaça Celestino Pons i el carrer sor María Gallart. Encara que es mantindrà la rotació en l'aparcament del Mercat Municipal durant l'horari comercial, la resta del dia es podrà utilitzar lliurement les places disponibles amb la intenció d'afavorir l'accés tant als residents com a la clientela de l'altre sector empresarial del centre: l'hostaleria.
L'Ajuntament també s'ha replantejat el carril bici entre el port i el poble. L'alcalde és conscient que l'estructura viària en este important recorregut “és dèbil” per el que ha revisat la proposta que va facilitar a l'Ajuntament l'associació de comerciants del Centre Històric i que advoca per donar un recorregut alternatiu a les bicicletes que no entorpisca el tràfic rodat i evite embossos. En estos moments, els tècnics municipals analitzen les possibilitats per a poder recuperar la doble direcció en les avingudes Joan Carles I i Alacant. També en esta matèria, l'equip de govern té previst reduir l'horari de les tasques de càrrega i descàrrega en les rondes perimetrals (Sant Joaquim, Ronda Sud, Ronda Nord i Príncep d'Astúries).
Així mateix, s'està treballant per a donar una alternativa a la nova situació del primer Montañar que va comportar l'adequació del carril bici entre el port i la platja de l'Arenal. L'executiu analitza habilitar doble sentit en alguns dels carrers adjacents per a dirigir els cotxes a la cerca de pàrquing als vials en segona línia de platja.

COMPETÈNCIES DELS REGIDORS
Grup Municipal Socialista:
José Chulvi: Alcaldia, Personal
Antonio Miragall: Patrimoni, Turisme
Empar Bolufer: Cultura i Educació
Cesc Camprubi: Participació Ciutadana, Organització, Règim Intern i Noves Tecnologies.
Doris Courcelles: Servicis i Medi Ambient,
Francisco José Torres: Obres , Cicle Hídric
Xàbia Democràtica:
Oscar Antón: Hisenda, Contractació, Relació amb els Residents
Juan Luis Cardona: Foment Economónico, Agricultura i Pesca, Esports
Pere Joan Sapena: Urbanisme
Ciudadanos por Jávea:
Juan Ortolá: Activitats, Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Festes
Maria Teresa Bisquert: Transport col·lectiu, Servicis Socials, Tercera Edat, Sanitat i Joventut.