L'Ajuntament de Xàbia obri un aparcament amb 300 places gratuïtes en l'Arenal

21 jun 2011 El solar está a tres minuts de la platja

L'Ajuntament de Xàbia ha habilitat una nova zona d'aparcament públic i gratuït en l'Arenal. Es tracta d'una parcel·la junt amb l'avinguda Paris, a tres minuts escassos de la platja, i té una capacitat per a uns 300 vehicles, aproximadament.
Es tracta d'un solar de titularitat privada en desús que ha sigut cedit gratuïtament al Consistori, que a canvi s'encarregarà del seu manteniment. El recinte oferia una imatge de deteriorament fins fa uns dies, la qual cosa ha obligat a coordinar treballs de neteja, desbrossament i aplanat de la terra per a deixar-ho en condicions òptimes per al seu ús, ha explicat l'alcalde, José Chulvi. El pàrquing, senyalitzat com gratuït en la seua entrada, està obert des de hui mateix.
El regidor Oscar Antón ha afegit que la idea d'utilitzar este solar com a aparcament extra per a la platja a l'estiu va partir de l'Associació de Comerciants de l'Arenal, un col·lectiu que ha traslladat diverses demandes a la nova Corporació. Antón ha volgut agrair el gest als propietaris “que han estat molt receptius des del moment que se'l vam proposar i ens han donat totes les facilitats”.
Amb l'obertura d'este aparcament, l'Ajuntament vol suplir una de les principals carències que arrossega la zona més turística de Xàbia en temporada de màxima ocupació i espera que es convertisca “en un xicotet pulmó que desfogue l'aparcament” hi ha assenyalat Antón.
Així mateix el regidor ha apuntat que el consistori té altres parcel·les disponibles per a habilitar més àrees de pàrquing en el cas que es plantegen noves necessitats, com són els solars de darrere d'Arenal 3 i 3A, encara que les dimensions del què s'obri hui en la zona París “creiem que són perfectes per a donar un bon servici a l'estiu” ha considerat.
També després de la demanda de l'empresariat de la platja, l'Ajuntament està analitzant una reordenació viària en l'avinguda Llibertat per a donar-li major fluïdesa al tràfic, ha avançat l'alcalde. José Chulvi ha volgut destacar que totes estes actuacions s'estan duent a terme amb rapidesa “gràcies al treball ben coordinat entre els distints departaments municipals”.