La plaça del Mercat estarà oberta al tràfic les 24 hores del dia

27 jun 2011 La Junta de Govern acorda concedir diverses subvencions a entitats del municipi

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha firmat un ban pel qual es modifica l'ordenança que regula el trànsit rodat en el Centre Històric. El canvi afecta l'àmbit del Mercat Municipal, concretament a la plaça Celestino Pons i el carrer sor María Gallart, que des de hui estaran sempre obertes al tràfic i tindran l'aparcament permés durant les 24 hores del dia. Fins ara, esta zona es tancava al tràfic amb un bol·lard hidràulic elevat durant les nits i el migdia, un tancament que es deshabilita indefinidament. L'alcalde ha decidit adequar esta regulació com a mesura “per a impulsar l'economia en el Centre Històric i la seua àrea d'influència, a més d'atendre la demanda dels veïns i els titulars dels establiments comercials”, hi ha assenyalat José Chulvi este matí.
La resta d'aspectes de l'esmentada ordenança es mantenen. Així, durant l'horari comercial (de 8 a 14 hores i de 16 a 21 hores de dilluns a dissabte), l'estacionament seguirà regulat pel sistema de parquímetre que oferix la possibilitat d'aparcar gratuïtament per un màxim de 45 minuts. Amb este control s'assegura la rotació de vehicles.


Junta de Govern
D'altra banda, este matí s'ha celebrat la Junta de Govern Local setmanal, que ha acordat concedir diverses subvencions directes a entitats del municipi com el Club d'Atletisme Llebeig , la Fundació Foro Jávea de Vecindad, el Club de Gimnàstica Rítmica Xàbia i el Club de Colombicultors de Coloms Esportius. Més aspectes autoritzats per la Junta de Govern de hui han sigut la contractació del pla d'adequació dels sistemes per a l'administració electrònica de l'Ajuntament de Xàbia a l'Esquema Nacional de Seguretat amb la mercantil Steria Ibèrica SAU per 15.222 euros i l'aprovació del Pla de Seguretat i Salut en el treball presentat per la UTE Balizamientos Xàbia, adjudicatària de la instal·lació de l'abalisament i plataformes lúdiques en el litoral de Xàbia per al període 2011-2015. També s'ha constituït hui la Mesa de Contractació que assistirà els contractes que celebre l'Ajuntament de Xàbia i siguen competència de l'alcaldia. La taula està presidida pel regidor de Contractació i comptarà com a vocals amb els edils de Servicis i Medioambient, Obres i Règim Intern, a més de l'interventor, la secretària general i el cap del servici d'Obres.