El departament d'Urbanisme de Xàbia es marca com a prioritats posar al dia les llicències d'obra i desbloquejar la recepció d'urbanitzacions

29 jun 2011 El Ajuntament creará uns permisos per "obres d'escassa entitat" que es podrán obtindrer el mateix dia

El departament d'Urbanisme de Xàbia ha començat a aplicar alguns canvis per a millorar l'atenció al ciutadà. Tal com explica el regidor responsable, Pere Sapena, el nou executiu s'ha marcat uns objectius prioritaris que beneficien directament a l'administrat com són tindre les llicències d'obra al dia i desbloquejar la recepció d'obres d'urbanització perquè els propietaris de les vivendes puguen tindre la seua cèdula d'habitabilitat. Respecte d'això, Sapena ha avançat que està ultimant una nova ordenança que regula la llicència “d'obres d'escassa entitat” que, després de pagar la taxa i firmar una declaració de responsabilitat del peticionari, “es podrà obtindre el mateix dia en què se sol·licite”, ha assegurat. El regidor ha afegit que també s'està reorganitzat internament el departament, amb la refosa d'Urbanisme i Obres, per a millorar la coordinació municipal.
Una altra de les novetats recents en la regidoria és l'actualització de la cartografia. El Pla General de 1990, que és el que actualment està en vigor, i el document consultiu del futur planejament s'han refet amb cartografia del 2007. Fins ara s'empraven altres mapes datats de l'any 2000 que, com explica el regidor, “no reflectien tota la construcció realitzada a Xàbia durant els anys de major expansió urbanística”.
Pere Sapena ha volgut aclarir que, encara que Xàbia estiga en un procés de revisió del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) “hui tenim en vigor l'instrument regulador que es va aprovar en 1990 i hem de treballar amb ell i tornar la seguretat jurídica que tant necessiten les inversions”, per la qual cosa s'estan analitzant tots els projectes rebuts.
En este sentit, el regidor ha llançat un missatge de tranquil·litat i assegurat que encara que haja recuperat la seua vigència el planejament de 1990 “açò no significa que hàgem d'aprovar tots els Programes Urbanístics que ens presenten ni indemnitzar a ningú mentres no es desclassifique sòl”. Sapena ha remarcat que, en els últims anys, han entrat en vigor noves normatives a nivell autonòmic com la forestal o l'estratègica, per la qual cosa s'ha de comprovar si eixos projectes “complixen les exigències i són viables”. A més, “l'Ajuntament té molt a dir davant de qualsevol pla i no tenim per què autoritzar quelcom que no creeamos beneficiós per al municipi”, ha destacat el regidor. De fet, el nou govern municipal té clar que la seua política urbanística serà “seqüencialitzar” la construcció. És a dir, marcar un orde de prioritats en el desenrotllament del municipi que garantisca un ritme de construcció “que beneficie al conjunt de la població i permeta mantindre la qualitat de vida i servicis”, ha indicat. Entre eixos desenrotllaments prioritaris Pere Sapena ha inclòs la finalització de la Via Augusta.