El govern de Xàbia reduïx un 25% el gasto públic en sous de regidors i càrrecs de confiança

30 jun 2011 Hisenda reitera el compromís d'austeritat que marcará la legislatura

L'Ajuntament de Xàbia celebrarà dijous que ve un ple extraordinari en el que es constituiran els òrgans de govern, les comissions informatives i es designaran els representants municipals en consells i consorcis. Així mateix, esta sessió servirà per a fixar les retribucions dels regidors, els règims de dedicació i el nombre de càrrecs de confiança. Segons ha explicat el regidor d'Hisenda, Oscar Antón, l'equip de govern (PSPV-PSOE, Xàbia Democràtica i Ciudadanos por Jávea) ha materialitzat alguns ajustos en els sous i nombre d'assessors que suposaran un estalvi a les arques públiques d'uns 166.500 euros a l'any respecte a la passada legislatura. Un 25% del total de la despesa en òrgans de govern, ha concretat Antón.
L'alcalde percebrà 50.000 euros bruts a l'any, hi haurà dos regidors amb dedicació exclusiva (els responsables d'Urbanisme i Servicios-Medioambiente) que cobraran 42.000 euros anuals i cinc edils a mitja dedicació amb un salari de 25.000 euros a l'any. Les retribucions per assistències a plens i comissions informatives es mantenen igual que en el passat període legislatiu tant per als regidors en el govern com per als de l'oposició.
En global i respecte a la passada legislatura, només el govern local estalvia més de 60.000 euros, una xifra que podria ser major ja que l'alcalde, José Chulvi, ha explicat que està a l'espera de saber si percebrà honoraris per la seua condició de Diputat Provincial. En este cas, Chulvi ha garantit que renunciarà al seu sou municipal.
En l'altre bloc de personal eventual, els càrrecs de confiança, també s'ha aconseguit una reducció general del gasto de 106.500 euros a pesar que el número de partits amb representació municipal ha pujat de cinc a sis. Si la passada legislatura hi havia 14 assessors que percebien 21.000 euros a l'any, esta s'ha fixat un límit de 12, dels que tres estaran contractats a mitja jornada. Es tracta dels secretaris de grup municipal, una persona de suport a la què els tres partits en el govern han renunciat en favor d'assignar a este personal a departaments municipals en què siguen necessaris. Es mantenen els secretaris de grup per a les tres formacions en l'oposició, si bé estos tindran un horari reduït de 4 hores al dia “raonable per al seu volum de treball en quant que hui en dia la majoria de les notificacions als regidors es fan a través de mitjans digitals” ha puntualitzat l'alcalde.
La reducció global del gasto en sous d'òrgans de govern és només la primera mesura dins del “compromís d'austeritat” que s'ha marcat l'executiu de Xàbia, ha destacat el regidor d'Hisenda. Oscar Antón ha avançat algunes mesures a este efecte com les licitacions on ‘line', que garantixen una major competència pels grans contractes de subministrament com poden ser l'electricitat o el mobiliari urbà i que podrien comportar un estalvi pròxim al 20%. L'edil ha assegurat que l'Ajuntament “no escatimarà en els servicis necessaris però sí que buscarà els preus més competitius i la major eficiència per a abaixar el sostre de gasto”.
En la sessió extraordinària de dijous que ve, que s'ha retardat a petició de l'oposició perquè puguen assistir tots els regidors, també es fixarà el règim de plens per a la legislatura, que mantindrà el costum de celebrar-se l'últim dijous del mes, sempre a les 20 hores. Els assumptes de ple es despatxaran prèviament en quatre comissions informatives: Hisenda, Servicis i Medioambiente, Urbanisme i Obres i Cultura, Educació, Esports i Servicis Socials.