Protecció Civil de Xàbia amplia la vigilància forestal a la zona del Tossal Gros.

04 jul 2011 Hui voluntaris del col.lectiu cumpliran en esta tasca preventiva per evitar focs

Els voluntaris de Protecció Civil de Xàbia han iniciat el dispositiu especial d'estiu per a la vigilància forestal, una tasca preventiva que realitzen durant tot l'any però que durant els mesos estiuencs s'intensifica fins a comprendre les 24 hores del dia, ha informat el regidor responsable de l'àrea, Juan Ortolá.
L'edil ha detallat que en esta campanya participaran huit membres de Protecció Civil que durant els caps de setmana es veuran reforçats amb l'ajuda dels bombers voluntaris de Balcón al Mar. Entre les tasques que realitzen estos voluntaris està controlar el compliment de la prohibició d'encendre foc en terrenys forestals i espais naturals, i vigilar la massa forestal del terme municipal “a fi d'evitar qualsevol incidència que puga desembocar en un incendi”, ha destacat Ortolá.
El coordinador local de Protecció Civil, Juan Pastor, ha apuntat que els punts clau de la vigilància en el terme municipal de Xàbia són la muntanya de Santa Llúcia, la Torre de la Granadella i Pinosol, on estarà ubicat el vehicle motobomba per a actuar en cas d'emergència en qualsevol àrea forestal del terme municipal. Com a novetat, este estiu s'afig un nou punt de vigilància en la partida del Tossal Gross.
La labor altruista del voluntariat de Protecció Civil està coordinada amb la Policia Local de Xàbia i el parc Comarcal de Bombers de la Marina. Tant des de la regidoria de Seguretat com des d'este col·lectiu apel·len a la col·laboració ciutadana, un suport “imprescindible” ja que la rapidesa a localitzar un incendi és una de les “millors armes en la lluita contra el foc” assenyala Juan Ortolá. En cas d'albirar una columna de fum sospitosa es recomana cridar immediatament al telèfon d'emergències, (112), al 607240433, a la Policia Local o bé al 648 01 52 56, un número en servici les vint-i-quatre hores del dia.
Així mateix, des de Protecció Civil volen recordar alguns consells per a evitar el risc de foc: fer un bon ús dels contenidors per a depositar les restes de menjar, vidre i paper, no tirar a terra puntes de cigarret o mistos encesos i no deixar fems ni restes agrícoles o de jardineria en terrenys forestals. També recalquen que seguix en vigor la prohibició d'encendre foc per a cuinar en els terrenys forestals.