L'Ajuntament de Xàbia reobri al tràfic doctor Borrull i ajorna les obres fins després de l'estiu

05 jul 2011 L'Avinguda Llibertat recupera el doble sentit de la circulació

L'Ajuntament de Xàbia ha decidit suspendre temporalment els treballs de canalització del barranquet del Freginal que afecten el carrer Doctor Borrull. Amb esta mesura, l'executiu intenta millorar la fluïdesa del tràfic en el Centre Històric durant l'estiu i, paral·lelament, afavorir que l'empresa concessionària del projecte centre tots els seus esforços i intensifique el ritme de treball en el carrer Sant Vicent, un vial afectat per obres des de febrer.
Segons ha explicat l'alcalde, José Chulvi, la constructora que s'encarrega de l'obra s'ha compromés en una reunió mantinguda hui que abans del 15 de juliol tindrà llest l'asfaltat provisional en l'encreuament de Doctor Borrull, per la qual cosa esta via es podrà reobrir a la circulació de vehicles. Chulvi ha indicat que els treballs es mantindran paralitzats fins al 15 de setembre, una data en què el descens de l'ocupació i del tràfic rodat permetran reprendre les obres amb més comoditat i menys molèsties.
L'alcalde i els regidors d'Obres, Paco Torres, i de comerç, Juan Luis Cardona, s'han reunit este matí amb els responsables de la contractista després que un grup de residents els traslladara el seu malestar pel ritme d'execució del projecte. L'empresa ha garantit que posarà més mitjans i avançarà al màxim els treballs en el carrer Sant Vicent fins al punt que preveuen que este pràcticament acabada quan el 15 de setembre es reprenga el tram de Doctor Borrull.
Recordar que la canalització del barranquet del Freginal va començar en el mes de febrer i tenia un termini d'execució inicial de set mesos. No obstant això, poc després de va decidir modificar el projecte per a, aprofitant que s'havia alçat l'asfalt en el carrer Sant Vicent, renovar les xarxes de servici tant de desaigües com pluvials o telefòniques. Açò comporta dos mesos més d'obres. L'empresa li ha traslladat a l'Ajuntament que el grau d'execució complit està dins dels terminis marcats.


Avinguda Llibertat
D'altra banda, la regidoria d'Obres de l'Ajuntament de Xàbia ha acabat hui els treballs necessaris per a recuperar el doble sentit de la circulació en l'avinguda Llibertat, principal vial de la zona de l'Arenal. En tan sols un dia s'ha realitzat la xicoteta modificació en una rotonda que ocasionava problemes a l'autobús urbà i s'ha repintat el vial per a acomodar la doble direcció.